Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vuković Runjić

O živima sve najbolje : Fantastične proze

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 12/2004.
  • 205 str., meki uvez
  • ISBN 953679165X
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što učiniti kada se nađete "s onu stranu", a još uvijek želite pisati? I nije li samo pisanje dijalog živih i mrtvih koji traje otkad je pisanja? "O živima sve najbolje" je zbirka koja se sastoji od naslovne dulje pripovijetke i trideset kraćih, objedinjenih imenom "Božanstvene fifice".

I duljoj i kraćim pričama zajednički je odmak u fantastično. Među kraćim prozama nekoliko je autobiografskih crtica u kojima je autorica i samu sebe smjestila u neki svoj fantastični bestijarij, i to u trenutku nezahvalnog procesa pisanja. Pomniji čitači prepoznat će gotovo u svakoj priči njezin autoportret, što je i jedan od izazova ove male knjige. 

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Od djetinjstva se bavi izmišljanjem priča te postaje najmlađim članom Društva hrvatskih književnika davne 1994. Dosad je objavila tridesetak knjiga: romana, zbirki poezije i eseja. Pisala je kolumne u časopisima i novinama, domaćim i svjetskim. Za svoj je rad 2016. dobila Nagradu Grada Zagreba. "Mjesec od papira" treća je knjiga za djecu iz serijala "Vladimir i Matilda" (Vuković & Runjić, 2016.), "Tajna Šuplje kule" (Vuković & Runjić, 2021.), nastalih iz priča koje priča svojoj kćeri Antoniji prije spavanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –