Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Beata Bagi

Ožiljci : Priče iz američke sudnice

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 07/2021.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789533680095
  • Cijena: 13.94 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Ožiljci : Priče iz američke sudnice" autorice Beate Bagi namijenjena je svima onima koji se bave pravom, posebice kaznenim pravom, svima koji rade s počiniteljima kaznenih djela, sa žrtvama kaznenih djela i bore se za prava žrtava kroz kaznene postupke, a i osobama koje bi voljele zaviriti u rad američkog kaznenog suda čitajući o iskustvima hrvatske pravnice koja je preko 20 godina imala aktivnu ulogu u tom sustavu. Psihijatrima, psihoterapeutima, zagovornicima za prava žrtvi, vještacima, odvjetnicima, sudcima, kriminalistima, policajcima i srodnim strukama. 

Knjiga je autobiografskog žanra, a uz opis nekih od njezinih brojnih slučajeva, autorica daje kratki pregled američkog kaznenog sustava i kaznenog procesa s osvrtom na najčešće probleme s kojima se suočavaju žrtve kriminala.

Beata Bagi je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a većinu svog radnog vijeka provela je u Americi radeći kao zagovornica prava žrtava (Victim Advocate) na Kaznenom sudu u američkoj državi Connecticut.  Radeći više od 20 godina za Sudski odjel Suda u New Havenu  zagovarala je i pomagala osobama koje su bile žrtve teških kaznenih djela, a koja su bila predmetima kaznenog progona. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –