Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Becky Chambers

Za poduku, ako bude sreće

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Igor Rendić
  • 06/2021.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789538048982
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Istraživanje egzoplaneta započinje…

Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji astronautima je na pragu dvadeset i drugog stoljeća omogućeno da prežive u iznimno negostoljubivome okolišu. Zahvaljujući tjelesnim promjenama istraživači mogu u krvi proizvoditi antifriz, apsorbirati zračenje i izdržati višestruko veću gravitaciju od Zemljine. Dok spavaju putujući do odredišta, njihova se tijela mijenjaju.

Ariadne je jedna takva putnica među zvijezdama. Dio je posade Lawki 6 koja istražuje četiri nastanjiva planeta na petnaestak svjetlosnih godina od Zemlje. Što će tamo pronaći, nadmašit će najluđu maštu i snove s kojima su krenuli u avanturu života. No, nije sve divno kako se čini…

Dok posada Lawki 6 otkriva nevjerojatne divote, čini se da se i Zemlja mijenja i da oni koji su ih poslali u svemir više za njih ne znaju. Poruke postaju sporadične, da bi u konačnici potpuno prestale stizati. Što se dogodilo?

Suočeni s činjenicom da ih je Zemlja možda zaboravila, posada misije Lawki 6 mora donijeti sudbonosnu odluku…

Američka autorica Becky Chambers je debitirala 2014. godine romanom “Dug put do malog, gnjevnog planeta”. Dvije godine kasnije objavila je roman “A Closed and Common Orbit”, a 2018. “Record of a Spaceborn Few”. Romani čine cjelinu nazvanu Putnici koja je 2019. osvojila nagradu Hugo za najbolji serijal. Četvrti roman iz serijala, “The Galaxy, and the Ground Within” objavljen je 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –