Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Agata Lučić

Ogledalo bez mana

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Agata Lučić
  • 05/2022.
  • 68 str. , tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313479
  • Cijena: 19.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Junakinja knjige „Ogledalo bez mana” ima točkice na licu, dlačice po tijelu, pojavljuje se tu i riječ „debela”, a grudi su tako malene da se jedva vide. No to nisu mane – čak i unatoč tome što u ogledalo ulijeće i „lice s naslovnice”. Jer ogledalo Agate Lučić ne poznaje koncept mane. Bez skrivanja i s neukrotivim osmijehom njezina se junakinja u njemu ogleda upravo onakva kakva jest i ne da se zastrašiti ni izvana nametnutim standardima ljepote, ni prijetećim riječima („Carnegiea gigantea”!), ni prijetećim slikama majmunske dlakavosti ili golemog tijela koje se prelijeva iz kade. 

Duhovitim i ekspresivnim formama autorica poziva čitateljice, u prvom redu mlade, da se i same ogledaju u ogledalu bez mana i da svoje tijelo, kakvo god bilo, prihvate s osmijehom.

Agata Lučić rođena je 1995. godine, a djetinjstvo je provela u Delnicama. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te diplomski studij na odjelu grafike na Akademiji likovnih umjetnosti. Zanimaju je različiti materijali i mediji: bavi se ilustracijom, keramikom, grafikom i dizajnom. Njezini stripovi i ilustracije objavljeni su u fanzinima, novinama i časopisima (Komikaze, Večernji list, Skica itd.), a neke je radove realizirala kao murale. U sklopu programa ERASMUS+ studirala je jedan semestar na Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu te je sudjelovala na rezidencijalnom programu (CreArt AIR Aveiro, Portugal). Izlagala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je i nagrađivana za svoj rad. 

Za nakladu Mala zvona ilustrirala je slikovnicu Dorte Jagić „Tri putnika u zemlju Nut”. Za knjigu „Ogledalo bez mana” nagrađena je posebnom pohvalom žirija na 11. Supertoonu – festivalu animacije i stripa, u kategoriji strip-album. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –