Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lana Roje Miličević

Priče Gospodina Interneta

  • Nakladnik: Iris Illyrica
  • Ilustracije: Hana Lukas Midžić
  • 04/2022.
  • 92 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538169434
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dopusti da se predstavim. Ja sam Gospodin Internet. Glavom, bradom i ekranom.

Ovaj šareni svijet pun je čuda, tajni, skrivenih blaga i pitanja koja traže odgovore. Tad na scenu stupam ja. U mraku neznanja, uključi se reflektor i obasja me. Na zlatnom pladnju donosim ti odgovore koje si tražio. Naklonim se, stavim pladanj ispred tebe i ponudim ti ono što ti treba.

Najveća sam riznica znanja na svijetu. Kamo padaju dijamanti s neba? Kako riješiti onaj komplicirani zadatak iz matematike? Koji su najbolji mađioničarski trikovi na svijetu? Kako sam možeš napraviti vulkan? Koja životinja ima tri srca? Tko je gospodin Svaštojed koji je pojeo avion? Samo me pitaj, na svako pitanje imam spreman odgovor.

Imam ja i neke mane. Pa što, imaš ih i ti, zar ne? Zabavni sam park kojem ni DISNEYLAND nije do koljena, ali i labirint iz kojeg je ponekad teško naći izlaz. Ja sam i najlukaviji LOPOV na kugli zemaljskoj. Kradem tvoje vrijeme, ali na tako šarmantan način da mi je krađa unaprijed oproštena.

A kakav ću biti tebi? Koje ću ti lice pokazati? E, to ti reci meni. Čemu ćeš pokloniti svoju pozornost i vrijeme? To je tvoj izbor, ja se u to neću miješati. Dopusti samo da ti ispričam nekoliko svojih dogodovština s djecom koja su, trebam li uopće reći, zaljubljena u mene. Može?


"Priče Gospodina Interneta"
Lane Roje Miličević zbirka je od 10 priča namijenjenih djeci osnovnoškolske dobi. Tema ovog djela su različite situacije koje upozoravaju na potencijalne opasnosti korištenja internetom, ali i ukazuju na prednosti kada se njime znamo služiti. Ove su priče edukativne i zanimljive, napisane stilom razumljivim ciljanom uzrastu, a nakon svake priče nalazi se i kutak za roditelje u kojima se autorica obraća roditeljima usmjeravajući ih i savjetujući kako pristupiti djetetu koje je određenu situaciju doživjelo ili joj bilo izloženo.

Teme kojih se autorica dotiče u ovoj knjizi jesu: prekomjerno korištenje interneta, cyberbulling, TikTok izazovi – zabava i opasnost, nasilje u medijima, razgovor sa strancima, stvarni život vs. Instagram (nerealne medijske slike), utjecaj prekomjernog korištenja interneta na zdravlje, fake news (lažne vijesti), poticanje konzumerizma i stereotipi (reklame), korisni sadržaji na internetu.

Sve su teme izrazito bitne, a autorica ima dugogodišnje iskustvo u bavljenju pravnim aspektima zaštite djece i mladih na internetu, dok je stil kojim piše djeci lako shvatljiv, razumljiv, ali i duhovit kako bi im bio zanimljiviji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –