Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marian Rojas Estape

Kako postići da ti se događaju dobre stvari

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Dora Jelačić Bužimski
  • 08/2022.
  • 244 str., meki uvez
  • ISBN 9789531323987
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Shvati svoj mozak, upravljaj svojim emocijama, poboljšaj svoj život

Jeste li znali da vaše emocije i misli imaju izravan utjecaj na vaš organizam, na vašu percepciju stvarnosti, pa čak i da se odražavaju na vaše gene? Jeste li svjesni da vaš način upravljanja sukobima može uzrokovati anksioznost ili depresiju, najčešće bolesti 21. stoljeća? Knjiga “Kako postići da ti se događaju dobre stvari”, iz pera jedne od vodećih svjetskih stručnjakinja za mentalno zdravlje, nezaboravno je putovanje kroz načine funkcioniranja uma u svrhu boljeg i kvalitetnijeg življenja. Psihijatrica Marian Rojas Estapé napisala je esencijalan vodič za osviješteni pristup životu temeljen na neuroznanosti. Opisujući provjerene tehnike potkrijepljene dugogodišnjim istraživanjima iz područja psihijatrije, Estapé će nam pokazati kako iz svog života izvući najbolje te objasniti načine na koje naš um reagira na stres i opasnosti digitalnog doba.

Kombinirajući znanost, psihologiju i filozofiju, “Kako postići da ti se događaju dobre stvari” nudi obilje praktičnih savjeta o tome kako ostvariti ispunjenu egzistenciju. To, između ostalog, uključuje poznavanje i razumijevanje određenih dijelova našeg mozga, postavljanje zdravih ciljeva, vježbanje volje i samokontrole, njegovanje emocionalne inteligencije, razvijanje asertivnosti, izbjegavanje pretjerane samokritike te usavršavanje umijeća optimizma.

***

Mozak, fiziološka obilježja, geni, stanice, osjećaji, emocije, misli djeluju kao cjelina. Fizičke bolesti, u mnogo slučajeva, izravno su povezane s emocijama i uvijek možemo pokušati kanalizirati učinak koji neka fizička bolest ima na stanje duha. Razumijevanjem svojeg mozga, upravljanjem svojim emocijama, poboljšavamo svoj život. (...)

Ova knjiga govori o sreći jer je svi žudimo pronaći, i o uspjehu; ali uspjeh je velik lažljivac. U mnogim slučajevima, tijekom liječenja, imam priliku diviti se ljudima koji su bili sposobni nadići patnju, bol i neuspjeh. Neuspjeh podučava o onome što uspjeh skriva, kaže moj veliki životni učitelj, moj otac. U ovoj knjizi želim pokušati objasniti ne samo probleme misli, srca i tijela, nego prije svega dobre i zdrave aspekte našeg života; ono što može pomoći čitatelju da postigne bolje duševno i tjelesno zdravlje i na taj se način, možda, približi priželjkivanoj sreći. – Marian Rojas Estapé

Pročitaj poglavlje!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Marian Rojas-Estapé –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –