Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Šulej

Zajedno

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Maja Novković
  • 11/2022.
  • 255 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533343129
  • Cijena: 21.00 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman je sastavljen od osobnih iskustava, iskustava mojih poznanika, priča drugih ljudi, pročitanih priča. U roman su umetnuti i citati i poruke drugih autora, tako da se u njemu pojavljuju Peter Macsovszky, Balla, Ivana Gibová, Pavel Vilikovský, Agda Bavi Pain, Marcel Proust, Henry Miller, Orhan Pamuk.

Peter Šulej, autor romana "Zajedno"


Od nježnog humora, posebno u evokacijama voljenih bake i djeda, patronā Danielova djetinjstva, autor prelazi u ironiju i samoironiju, posebno prilikom prikazivanja suvremenika i njihova „života u ružičastom balonu“, kao i u sarkazam, posebno kada je riječ o današnjoj postrealnosti koja se reflektira u različitim oblicima, od osobnih razočaranja likova do fascinantne povijesti socijalnog eksperimenta sredinom devetnaestog stoljeća (…) preko postupnog pada pa sve do definitivne propasti naporā prethodnih generacija u novim, neokapitalističko-starosocijalističkim deformiranim okolnostima. (…) Roman Zajedno potvrđuje unutarnju isprepletenost i koherentnost Šulejova književnog stvaralaštva bez obzira na vrstu, žanr i formu, kao i njegovu izrazito aktualnu filozofiju čovjeka i povijesti koje, unatoč kolizijama i tragedijama, obilježavaju život u njegovu prirodnom kontinuitetu uz predaju štafete pozitivnog s generacije na generaciju koja jest, ili bi trebala biti, njegova istina i ljepota.
Michaela Jurovská

Pustolovina čitanja Šulejova romana leži i u nejednoznačnosti, u odsustvu poruke. Stoga i čitatelj, jednako kao i Daniel, traži ključ u prošlosti – tamo negdje se možda skriva odgovor na pitanje kako živjeti.
Diana Mašlejová

Malo porno, malo romantika, malo drama, Prvi svjetski rat, malo povijest i uglavnom sve zajedno.
Michal Habaj

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –