Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvonko Pađan

Mala knjiga arhitekture : Osvit, trajanje i sumrak klasičnog arhitektonskog izričaja

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 11/2022.
  • 98 str., meki uvez
  • ISBN 9789533412412
  • Cijena: 13.80 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Zvonka Pađana "Mala knjiga arhitekture: Osvit, trajanje i sumrak klasičnog arhitektonskog izričaja" sažet je i razumljiv uvod u temeljne postulate arhitekture od njezinih početaka do današnjih dana. Autor nadahnuto, ali i s čvrstom logičkom argumentacijom, u nizu kraćih poglavlja, ukazuje na središnje mjesto koje arhitektura ima u razvoju i održanju ljudske kulture i civilizacije.

Knjiga potiče brojna pitanja o prošlosti i sadašnjosti arhitekture, kao i o njezinim budućim perspektivama, a autorove kritičke teze zorno su ilustrirane mnoštvom primjera iz tradicionalne i suvremene arhitekture.

„Knjiga nije repetitorij, nije ni suhoparna znanstvena rasprava, prije je pledoaje, vapaj za održanje arhitekture kao djelatnosti, arhitekturi kao 'kronologinji ljudske evolucije', kao 'zlatnom sarkofagu' ljudske kulture, kao 'kamenoj biblioteci', kako je opisuje autor. Arhitektura određuje i oblikuje naš svakodnevni život, čini ga uživanjem ili patnjom, snom ili noćnom morom. Knjigu svakako treba pročitati. Stručnjacima može biti inspiracija ili polemički credo, ostalima poticaj za promišljanje o sadašnjem trenutku i bliskoj budućnosti.“ (Goroslav Keller)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –