Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Henry James

Portret jedne dame

  • Nakladnik: Iris Illyrica
  • Prijevod: Irena Škarica
  • 10/2022.
  • 564 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538169519
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vratimo se malo klasicima. "Portret jedne dame" (The Portrait of a Lady, 1881.), ponajbolje djelo američko-britanskog romanopisca Henryja Jamesa i neupitni klasik 19. stoljeća, svojim sjajnim uvidima u dubine duša glavnih likova vješto i hrabro osvjetljava probleme ljudskog identiteta.

Prateći život Isabel Archer, mlade, inteligentne i znatiželjne Amerikanke koja dolazi u Englesku, dobiva veliko nasljedstvo od ujaka i postaje metom mnogobrojnim udvaračima, a zatim postaje žrtvom vlastitog pogrešnog izbora i naivnih osobnih ideala, ovaj roman kroz razgranatu i stilski izbrušenu fabulu svojim raskošnim jezikom i britkim humorom propitkuje iskonske ideje osobne slobode, dužnosti, odgovornosti i izdaje.

Svojim je opisima, dijalozima i ingenioznim analizama ljudske svijesti i motivacije, uz tematizaciju svoje vječne opsesije razlikama između Starog i Novog svijeta, James u ovom remek-djelu, sad napokon dostupnom i u hrvatskom prijevodu Irene Škarice, uspješno ispričao priču koju, bez obzira na vremensku i prostornu udaljenost od glavne junakinje, intrigira i suvremene čitatelje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –