Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sheila Heti

Čista boja

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Luiza Bouharaoua
  • 07/2023.
  • 172 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321622
  • Cijena: 20.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svijet u kojemu živimo za Miru je tek prva verzija, koju i Bog sada želi napustiti i stvoriti drugu, bolju inačicu, manje se usredotočujući na estetske, a više na etičke kriterije. U Mirinoj kozmologiji ljudi su podijeljeni na ptice, ribe i medvjede, a kada njezin voljeni otac umre, ona iznova mora učiti što znači biti živ i voljeti, kako žalovati zbog gubitka i kako sa svim tim spoznajama osmisliti svijet novih perspektiva. U svemu joj pomaže Annie, prijateljica i velika ljubav koja će Miru u više navrata spasiti.

 Sheila Heti u ovoj suvremenoj filozofskoj bajci pod intrigantnim naslovm "Čista boja" utire nove i drugačije puteve pisanja i mišljenja te još jednom potvrđuje zašto je jedna od najuzbudljivijih i najinventivnijih spisateljica današnjice. 


Zadivljujuća lepeza značenja i osjećaja, istovremeno apstraktnih i opipljivih, uzvišenih i šašavih... Jedinstveno i začudno.
The Guardian

Najnoviji roman Sheile Heti rijedak je prozni biser –  čudesan izvanzemaljac, poput grumena stijene s Mjeseca.
Kirkus Reviews

"Čista boja" ističe neku organsku i zanesenu cjelovitost: jarke izljeve osjećaja i ludosti, boli i gubitka.
The New York Times Book Review

Najaktualnija i najnužnija knjiga godine... Genijalno.
Los Angeles Times

Divlja mješavina kabalističkog eseja, velike nadrealne ljubavne priče, teorije estetske percepcije i epske tužbalice.
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Sheila Heti (1976.) jedna je od najistaknutijih kanadskih autorica svoje generacije. Studirala je dramsko pisanje, povijest umjetnosti i filozofiju. Piše romane, kratke priče, dramske tekstove i knjige za djecu. U brojnim utjecajnim medijima objavljuje književne kritike i intervjue s piscima i umjetnicima. Bestseleri "How Should a Person Be?" i "Women in Clothes" priskrbili su joj status književne zvijezde. New York Times uvrstio ju je na popis najutjecajnijih svjetskih književnica koje će odrediti način pisanja i čitanja knjiga u 21. stoljeću, a roman "Majčinstvo" (Motherhood, 2018.) našao se na njihovoj ljestvici najboljih knjiga 2018. godine. Hvalospjevima su se pridružili i časopisi New Yorker, Times Literary Supplement, Chicago Tribune, Vulture, Financial Times i mnogih drugi koji su je proglasili knjigom godine. "Majčinstvo" je tako ubrzo nakon objavljivanja postao kultni roman. Sheila Heti živi u Torontu, a njezina su djela prevedena na više od dvadeset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –