Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aleksandra Orlić

Acqua alta

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 07/2023.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532863383
  • Cijena: 18.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ako postoji grad koji opasno balansira po rubu, poigrava se našom slikom realnosti, a pri tome nam skida sve maske, to je Venecija. Grad na vodi koji neprestano mijenja svoja lica i osjećaje baš poput glavnih junaka ove knjige. Kada se Aurora nađe sama u Veneciji, shvativši da se njeno poslovno putovanje neće tako lako pretvoriti u romantičan vikend za dvoje, fantazija o romantičnom gradu na svijetu naglo se mijenja, a La Serenissima pokazuje svoje drugo lice...

Roman "Acqua alta" Aleksandre Orlić sazdan je od slika koje neprestano laviraju sadrži i fotografije koje je autorica snimila u Veneciji 2019., a ujedno je posveta svim putnicima, neobičnim likovima i sanjarima koji, baš poput glavne junakinje, plutaju negdje između stvarnosti i mašte, prošlosti i budućnosti, prepuštajući se kao Venecija povišenim emocijama i sjećanjima koji naviru u valovima.

Aleksandra Orlić rođena je 1974. u Rijeci, odrasla na Malom Lošinju, a u Zagrebu završila Filozofski fakultet, smjer povijest umjetnosti te njemački jezik i književnost.

Tijekom osamnaestogodišnje karijere radila je u uspješ­nim projektima Adria Medije Zagreb kao što su časopisi Klik, Viva, Gala Style i Cosmopolitan, pokrenula je i vodi­la web stranice časopisa Sensa i Cosmopolitan, surađivala s TV-kućama radeći kao scenaristica, copywriterica i reality show konzultantica. Imala je i niz fotografskih izložbi: Ptice na žicama, Blue(s), Fotografkinje, Izložba@home02, Balkan Photo Festival.

Dosad je objavila radove u Hrvatskom filmskom ljeto­pisu, poeziju u časopisu Quorum i časopisu Tema, priče u "Ekran priče 02", Naklada MD, Zagreb 2004., zbirku poezije "U mjerilu 1:100.000", Naklada MD, Zagreb, 2005. i roman "Bio jednom kraj", VBZ, Zagreb, 2012. i romane "Ako ikad", Hena com, Zagreb, 2017., "Dvije noći u Barceloni", Hena com, Zagreb, 2018. i "Acqua alta", Vuković & Runjić, Zagreb 2023.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –