Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Mitchell

Avenija utopije

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 03/2024.
  • 596 str., meki uvez
  • ISBN 97895328620411
  • Cijena: 25.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

London 1967. Četvero mladih glazbenika zajedno započinje vrto­glavi uspon u život veći od života, a njihovo je zajedničko ime, adresa, misija i destinacija – Avenije utopije. Najbolja psiho­delična folk-rock supergrupa za koju nikad niste čuli na nekoliko se blistavih trenutaka našla u središtu brzogoruće povijesti koja se nikad nije baš tako dogodila.

Novi roman Davida Mitchella "Avenija utopije" pripovijeda  o generaciji koja je željela promijeniti svijet: akord po akord. Avenija utopije zadržava najbolje od klasičnog rock-romana za­obilazeći pritom istrošene klišeje žanra i ere koja je u među­vremenu kalcificirana u mitologiju. David Mitchell, proslavljeni autor "Atlasa oblaka", virtuozno ispisuje svijet povijesne fikcije koja nas prožima i opija – kao glazba.


Jedan je od brojnih užitaka Avenije utopije promatrati kako se kozmički prah genija kovitla u kaosu prije nego što nastanu zvijezde. Ako ne možete čuti glazbu kako odjekuje s ovih stranica, onda ne slušate pozorno.
Washington Post

Ambiciozna, divlja, nevjerojatno zabavna priča.
Independent

Živopisni elan kojim Mitchell rekreira eru, oštrina kojom istražuje kompoziciju i izvedbu te dosjetljiva finesa u izrazu čine ovaj roman izvanrednim trijumfom.
Sunday Times

Knjiga koja pršti od užitaka! Preplavljujuće živopisan i podjednako uzbudljiv portret ere u kojoj se činilo da će budućnost oblikovati kombinacija mladosti i glazbe, Avenija utopije potvrđuje da istinski talent, možda čak i genij, leži u pronalasku suludo zabavnih novih načina da se izreknu stare istine.
Spectator

Mitchell je ekspert u izvlačenju šavova gubitka, ambicije i čiste sreće koji leže ispod samih temelja slave. Čitatelje od prvog trena goni neka vrsta ubrzane, radosne energije ovog iznimno čitljiva romana, pod uvjetom da čitljivost razumijemo kao kvalitetu koju je zahtjevno postići, a olakšanje susresti.
Guardian

Svojim golemim električnim mozgom Mitchell je raspisao vlastiti scenij koji povezuje Japan ere Edo i daleku budućnost nakon ljudskoga kolapsa. Velik je to projekt, briljantno proveden i duboko humanistički usmjeren. Avenija utopije najzabavnija je i svog imena dostojna stanica na tom putovanju.
Los Angeles Times

Mitchell nikada nije tako impresivan kao kad piše o likovima u izmijenjenim mentalnim stanjima – zatočenosti, fizičke boli, ludila. Konvencionalna priča o usponu muzičke grupe tad se pretvara u knjigu u posve drugom registru.
New Yorker

David Mitchell je za svoj prvi roman "Ghostwritten" (1999) dobio nagradu Mail on Sunday / John Llewellyn Rhys za najbolju knjigu autora mlađeg od 35 godina te je uvršten u uži izbor za Guardian First Book Award. Njegov drugi roman "number9dream" (2001) uvršten je u uži izbor za nagrade Booker i James Tait Black Memorial Prize, a 2003. časopis Granta uključio ga je u izbor najboljih mladih britanskih romanopisaca. Zahvaljujući nagrađivanome "Atlasu oblaka" iz 2004. (Geoffrey Faber Memorial Prize, South Bank Show Literature Award, Richard & Judy Best Read of the Year te u užem izboru za još šest nagrada uključujući Man Booker) Mitchell postaje velika književna zvijezda. Uzevši roman "Atlas oblaka" za predložak, Lana i Andy Wachowski i Tom Tykwer snimili su 2012. godine istoimeni film. Uslijedili su romani "Livada Crnog Labuda" (uži izbor za nagradu Man Booker 2006.) i "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" (2010), a najnovije mu je djelo "Slade House" (2015). David Mitchell rođen je 1969. godine u Worcestershireu; proveo je više godina podučavajući u Japanu, a sada živi u Irskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –