Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nada Topić

Moji

  • Nakladnik: Buybook
  • 04/2024.
  • 146 str., meki uvez
  • ISBN 9789533780375
  • Cijena: 10.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zbirka pjesama Nade Topić "Moji" svojevrsni je roman u stihovima sastavljen od tri dijela: Otac, Sestra i Majka. Svaki dio funkcionira kao jedan lirski ciklus ali i kao zasebna zbirka, a sva tri zajedno čine topli i duhoviti poetski prikaz porodičnog života. "Moji" su istinska čitateljska radost puna raznovrsnosti (od sofisticirane komike i jezičke igre, preko blago jezive fantastike, pa do iskričavo maštovite vizuelne poezije), a Nada Topić se ovom knjigom pokazuje kao autentična savremena majstorica stiha. (Adisa Bašić)

Nakon fascinantne poezije iz knjige "Meteorologija tijela", kojom je pjesnikinja Nada Topić preispitivala više simboličkih nivoa motiva tijela, autorica nastavlja sa sličnim manirom, a ovakav pristup građenju zbirke nastoji postaviti jedan motiv, točnije simbol, u centar preispitivanja ukazujući na sve njegove arhetipske nivoe. Otac, majka i sestra nivoi su psihologije lirskog subjekta, a svetost porodice kreće se od simboličkog do ironiziranog. (Nadija Rebronja)

Nada Topić rođena je u Splitu 1977. godine. Diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. Na Sveučilištu u Zadru stekla je zvanje magistre knjižničarstva, a 2015. godine na istom sveučilištu doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija. U 2016. godini stekla je stručno zvanje više knjižničarke. Autorica je više stručnih i znanstvenih radova iz područja knjižničarstva, povijesti knjige i čitanja te je izlagala na međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim skupovima.

Objavila je zbirke pjesama "Svetac u trajektnoj luci" (2005.), "Meteorologija tijela" (2015.), "Bezbroj i druge jednine" (2017.), "Otac" (2019.), "Sestra" (2020.), slikovnicu za djecu "Kako se rodila roda (2008.), zbirku kratkih priča "Male stvari" (2016.), znanstvenu monografiju "Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. – 1947.) i razvoj kulture čitanja" (Naklada Ljevak, 2017.) te roman "Morpho amathonte" (V.B.Z., 2020.). Tekstovi su joj objavljivani i izvođeni na Trećem programu Hrvatskog radija, u časopisima (Zarez, Fantom slobode, Poezija, Tema, Sarajevske sveske, Mogućnosti...), u zbornicima i na internetskim portalima. Suradnica je lokalnog mjesečnika Solinska kronika. Predsjednica je Društva knjižničara u Splitu od 2017. godine te članica međunarodnog udruženja Society for the history of autorship, reading and publishing (SHARP) i Hrvatske udruge školskih knjižničara (HUŠK). Živi i radi u Solinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –