Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alessandro Baricco

Ocean more

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 04/2006.
  • 227 str., tvrdi uvez
  • ISBN 953201554X
  • Cijena: 19.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Originalan, začudan, neobičan, senzibilan, poetičan - samo su neki epiteti koji se pripisuju najprodavanijem romanu suvremene talijanske književnosti. Jedan slikar želi morskom vodom naslikati ocean, jedna princeza boluje od tajanstvene bolesti koja se liječi samo oceanom, jedan profesor piše "Enciklopediju o granicama na koje nailazimo u prirodi", uz poseban dodatak posvećen granicama ljudskih sposobnosti.

Alessandro Barrico rođen je 1958. u Torinu gdje je pokrenuo školu kreativnog pisanja Holden. Pripovjedač je i muzikolog, te jedan od najpoznatijih i najprevođenijih talijanskih autora. Objavio je romane: "Castelli di rabbia" ("Kule od bijesa", 1991), "Oceano mare" ("Ocean more", 1993), "Seta" ("Svila", 1996), "City" (1999) i "Senza sangue" ("Bez krvi", 2002); dva kazališna teksta "Novecento. Un monologo" (1994) i "Davila Roa" (1996) te muzikološke oglede: "II genio in fuga. Sul teatro musicale di Rossini" i "L'anima di Hegel e le mucche del Wisconsin" (1992). Kao ugledni kolumnist tiskao je "Barnum. Cronache dal Grande Show" (2002) i "Barnum 2. Altre cronache del Grande Show" (2003).

Alessandro Baricco talijanski je pripovjedač, esejist, dramatičar, glazbeni i književni kritičar, novinar te režiser. Rođen je 1958. godine u Torinu. Završio je studije filozofije i klavira. Svjetsku slavu donijeli su mu prije svega široko prevođeni, čitani i nagrađivani romani, među kojima su Ocean more (1993.), Svila (1996.), Emmaus (2009.) i Mr. Gwyn (2011.). Baricco se također bavi filmom i kazalištem te surađuje s glazbenim sastavima poput francuskog Air, a vodi i školu kreativnog pisanja Holden koju je s prijateljima osnovao u Torinu gdje i danas živi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –