Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zlatko Gall

Kušaj i slušaj Dalmaciju

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2005.
  • 212, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531200920
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Užitak kuhanja i konzumiranja skuhanog, oduvijek predstavlja jedan od najznačajnijih oblika svakodnevice. Posljednjih godina svjedoci smo posvemašnje popularizacije priručnika za kuhanje i kuharica kako u svijetu tako i kod nas, i sve većeg broja ljudi koji dobivaju poticaj podijeliti vlastite kuharske «gušte» sa ostatkom svijeta. Ono što je nekada bilo rezervirano za obitelji ili uži krug prijatelja, sada imamo prilike isprobati svi.

U toj ulozi ovoga puta se našao i Zlatko Gall, naš poznati novinar, glazbeni kritičar i publicist. Razmišljti o tome što kuhati, kako i gdje kupovati, a onda kužinavati iščekujući djelo na trpezi, za njega je čin kojem se predaje s bezrezervnom strasti. Recepti u ovoj knjizi jednostavni su za pripremu a svoje korijene crpe s našim, za kuhanje najpoticajnijim podnebljem i autorovim rodnim krajem - Dalmacijom. K tome, ima li išta ljepše nego skuhati finu spizu, blagovati i uz to slušati glazbu obojenu istim tonovima kao i jelo. U tu svrhu autor vam daruje (CD uz knjigu) više od 30 minuta glazbe u izvedbi najvećih imena dalmatinske pjesme.

Zlatko Gall rođen je u Splitu 1954. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je povijest umjetnosti i arheologiju. Od 1979. (s prekidom između 1995. i 2001.) radi kao profesionalni novinar u Slobodnoj Dalmaciji, gdje je do 1995. bio urednik kulture, glazbeni kritičar i recenzent, kolumnist i komentator Slobodne i Nedjeljne Dalmacije, a danas je kolumnist/komentator te glazbeni kritičar. Tekstove o glazbi, likovnoj umjetnosti, društvenim fenomenima te političke komentare pisao je u brojnim listovima. Tijekom devedesetih bio je kolumnist Vjesnika i Vijenca, a do 2009. i kolumnist mjesečnika More. Dobitnik je Zlatnog pera HND-a 1991. za seriju tekstova o umjetnosti i zaštiti spomenika. Od 1995. do 2001. pisao je za Tjednik i potom za Feral Tribune. Bio je kritičar i glavni urednik glazbenog mjesečnika Feral Music, za koji je dobio i godišnju rock nagradu Crni mačak 1998. Dobitnik je nagrade Slobodne Dalmacije kao novinara godine 2013.

Autor je niza kataloga i izložbi s područja likovnih umjetnosti i stripa, brojnih monografskih tekstova i bilježaka za glazbena izdanja, utemeljitelj je glazbenih programa ciklusa Dalmatia world music i Prst u more te autor CD-projekata za koje je 2005. i 2006. nagrađen i hrvatskom diskografskom nagradom Porin.

Autor je niza knjiga s područja popularne kulture, rock glazbe i gastronomije: "Enciklopedijski CD vodič" (2000.), "Pojmovnik popularne glazbe" (2001.), "Glazbeni leksikon" (2004.), "Rock enciklopedija" (2004.), "Kušaj i slušaj Dalmaciju" (2005.), "Velika svjetska rock enciklopedija" (2005.), "Kušaj i slušaj Dalmaciju 2" (2006.), "Oliver biografija – Južnjačka utjeha" (2006.), "Gibonni biografija – Tajna vještina" (2007.), "Dijeta za bonkuloviće – mediteranska kuharica" (2009.), "Kako Iggyju reći Pop a Dylanu Bob – ogledi o pop-kulturi" (2009.), "Vodič kroz hrvatske restorane" (s Davorom Butkovićem, 2010.), "Što smo jeli u istom loncu" (sa Željkom Šatovićem Gulom 2011.), "Fino i jeftino" (2011.), "Brodska kuharica" ( 2011.), "Jesen, zima" (2012.), "Priča o splitskoj gastronomiji" (2013.), "Barely Legal" (2014.), "Majko, kušaj moju pjesmu" (2015.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –