Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Mandić

Sebi pod kožu : dnevnički pabirci : VIII. 003. - VIII. 004. : (nehotična autobiografija)

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2006.
  • 383 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531202567
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prebiranje po (kronološki formalno) jednogodišnjim dnevničkim bilješkama (od kolovoza 2003. do kolovoza 2004. godine) iz neobvezatne (samo)ironije i provokativnoga "svlačenja do gola", u ovoj je Mandićevoj knjizi preraslo u svojevrsnu "nehotičnu autobiografiju". Ulazeći "sebi pod kožu" autor nesmiljeno sondira, unatrag, umalo pedesetak godina svoga javnoga i privatnog života.

Dramaturški zgodno složeno ovdje se razotkrivaju koliko njegove tajne mane, toliko i sposobnost ironijskog uočavanja pukotina u (tuđim) javnim vrlinama. Nedvojbeno, ova je knjiga prva u kojoj se jedan javni djelatnik - poznatiji kao oštar kritičar i polemičko zabadalo - bez stida ogolio u svojoj intimi, ali s utoliko više prava da ne štedi nikoga.

Knjiga je natrunjena zabavnim pokazivanjem naobrazbe, a u kombinaciji fikcije i dokumentiranosti sve je to predočeno neobično živahnim, žestokim i zapanjujućim stilom. Rušenje mogućih unaprijed zauzetih stavova - "Pa, tko je, zapravo, taj Igor Mandić?" - ovdje dobiva pljuske sa svih strana, jer je sam autor napravio ono nedopustivo, ulazeći "sebi pod kožu"!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –