Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Mlinarec Davor Šunk Davor Šunk

Tragovi : Traces

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • 05/2006.
  • 156 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9536765888
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka fotografija i kratkih proza «Tragovi», fotografsko-literarni monolit dvojca Šunk-Mlinarec, prestavlja zajednički pokušaj da se slika obuhvati riječju i riječ postane slika. Prozne skice Mlinarca nastale su kao 'citati citata', djelomično se vezujući na motive iz dviju prethodnih Mlinarčevih zbirki «Tkači snova (1999) i «Sve o vjetrenjačama» (2002), dok su dijelom nastale inspirirane fotografijama Davora Šunka.

U spomenutim zbirkama javlja se pet tematskih područja: veliki gradovi, putovanja, smisao života, starenje i smrt, i svi su jednako zastupljeni u ovoj zbirci. «Tragovi» govore prije svega o autorovom odnosu prema suživotu, ljudima i njihivim socijalnim i intimnim odnosima, zaljubljenosti i opraštanju, odrastanju i spoznavanju...

«Slika ili riječ. Riječ ili slika. Nije osobito važno što je bilo prvo. Pokret zaustavljen u trenu, sjena što je uhvaćena u padu, titraj kapljice vode ili susret dviju boja na boklu čamca, bude u nama sjećanja... Tu zaista nije važno što je bilo prvo, riječ ili slika. Ono što je važno upravo je to uvažavanje osobina jednih i drugih bez potrebe za dominacijom. Taj tihi dijalog slike i riječi, koliko se god u ovom našem suviše bučnom svijetu činilo suvišnim, ono je najbolje što su oba umjetnika mogla učiniti. Ostalo je u tom razgovoru slike i riječi dovoljnio mjesta i za čitatelja knjige i njegove osobne doživljaje».
Ivan Doroghy

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –