Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Žegura

Coming out : Razumjeti vs. / feat. prihvatiti

  • Nakladnik: Naklada MD
  • 11/2006.
  • 132 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532171118
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Coming out», knjiga kliničke psihologinje Ive Žegure, znanstveno je utemeljen meritoran iskaz o klasifikaciji i problematici osoba različitih seksualnih orijentacija s osobitim naglaskom na homoseksualne osobe. U osam poglavlja autorica na popularan i pristupačan način govori o temeljnim aspektima ljudske seksualnosti, spolnosti i rodnim ulogama te poteškoćama s kojima se susreću pripadnici LGBTIQ skupine.

Pojašnjava termine vezane uz rodni identitet i nudi sociološki osvrt koji otkriva neophodnu povijesnu perspektivu nužnu za razumijevanje šireg konteksta homoseksualne (sub)kulture.

«Htjela sam pokazati koliko je homoseksualnost prisutna u našem društvu, koliko smo slijepi i neosjetljivi na varijante seksualnosti izvan onih koje se «podrazumijevaju» u našoj heteronormativnoj sredini. Neupućenost i neinformiranost mogu stvoriti još više netrpeljivosti, ignoriranja i nerazumijevanja kako unutar same osobe tako i u njezinoj interakciji s okolinom. Stoga mi je bila želja dati određenu teorijsku podlogu seksualnosti i «coming outa», ali i približiti probleme s kojima se susreću outane i neoutane homoseksualne osobe i njihove obitelji.

Iz ovog razloga, a imajući na umu koncept djela jedne od meni vrlo dragih stručnjakinja i spisateljica Alice Miller, koju mnogi poznaju po njezinoj «Drami djetinjstva», stavila sam naglasak na životne priče LGBTIQ prijatelja, kolega i klijenata koji su se odlučili otvoriti, još jedanput učiniti «coming out» te mi poklonili svoje životne priče da ih uvrstim u ovu knjigu».
Iva Žegura

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –