Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Nevidljiva proza

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • Urednik: Zoran Pongrašić
  • 03/2007.
  • 188 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537199234
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovom knjigom, u kojoj su se našle priče nagrađivanih hrvatskih književnika koji se zadnjih dvadesetak godina profesionalno bave pisanjem, nakladnik AUTORSKA KUÆA prvi put javno progovara o fenomenu "nevidljivih pisaca" i njihovih književnih ostvarenja, koja su, barem kada je u pitanju recepcija književnih kritičara i medija, u potpunosti - nevidljiva.

"Sumnjam da je u pitanju isključivo hrvatski fenomen. Pretpostavljam da se sindrom "nevidljivosti" događa i u drugim književnim sredinama. U današnje vrijeme, kada je i književnost postala stvar marketinga i reklame, i kada književna imena postaju brendovi čija tržišna vrijednost ovisi isključivo o učestalosti pojavljivanja pisca u medijima, dogodilo se to da je jedan dio književnika upao u zrakoprazni prostor i postao potpuno - nevidljiv.

Ovom zbirkom ne možemo riješiti taj problem, ali barem o njemu možemo javno progovoriti, a usput se i dobro zabaviti“, izjavio je Zoran Pongrašić, književnik i urednik "NEVIDLJIVE PROZE".

Autori priča su: Ana Ðokić, Hrvoje Kovačević, Sanja Lovrenčić, Milica Lukšić, Darko Macan, Zoran Pongrašić, Silvija Šeto Stipaničić i Zvonko Todorovski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –