Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Manuel de Prada Blanco

Tišina na rolama

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • Prijevod: Ivana Lončar
  • 06/2007.
  • 185 str.,
  • ISBN 9789536765232
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga priča «Tišina na rolama» («El silencio de patinador») napisana je sa stilom i maštom koja graniči s virtuoznošću i nevjerojatnom vještinom u evokaciji životne atmosfere i kreaciji novih svjetova. Poput rentgenskih zraka Juan Manuel de Prada prikazuje nam skrivenu unutrašnju stranu naše realnosti. U pričama nailazimo na djecu koja su na pragu odrastanja, vječno budne adolescente, na ljude nemilosrdne na putu svoje društvene promocije, pisce koji su žrtve svoga vlastita mediokriteta, boeme itd. Sve te sudbine likova slažu se u jedan višeznačan mozaik začinjen, s jedne strane, sentimentalnim, a s druge, okrutnim, kriminalističkim proznim pismom.

Juan Manuel de Prada Blanco rođen je u Baskiji 1970. godine. Po zvanju je pravnik, no jednina profesija kojom se bavi jest književnost. Redovno surađuje u brojnim španjolskim dnevnim listovima, piše književnu kritiku i prevodi.
Na književnoj se sceni pojavio 1995. godine kontroverznom knjigom kratkih priča «Coños» (Pičke), koja ga je – zajedno s dvjema koje su joj slijedile, zbirkom priča «El silencio de Patinador», 1995. (Tišina na rolama) i prvim romanom «Las máscaras del héroe» (obje Valdemar, 1996) – učinila najboljim piscem svoje generacije. Roman «La tempestad» (Planeta, 1997) za koji je dobio uglednu španjolsku nagradu Planeta definitivno mu je osigurao mjesto među najboljim mlađim piscima na europskoj literarnoj sceni.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –