Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alain Finkielkraut

Imperfekt prezenta

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Goran Rukavina, Nikica Rilović i Ivana Barišić
  • 07/2007.
  • 255 str., meki uvez
  • ISBN 9532670017
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Imperfekt prezenta» je knjiga dnevničkih zapisa koje je Alain Finkielkraut bilježio tijekom 2001. godine. Odlučivši se na pisanje dnevnika, on nije želio biti kroničar zbivanja ili zapisničar svojih impresija o tim zbivanjima. Njemu je jedino bilo stalo da pronađe istinu u samim pojavama i zbivanjima a ne iza ili oko tih pojava ili zbivanja. Taj cilj si je postavio kad je odlučio pisati dnevnik u prvoj godini trećeg milenija.

U 72 zapisa on revno bilježi nakaradnosti i licemjerstva koja se događaju svakodnevno oko nas. Živimo, dakle, u vremenu koje nas je lišilo nježnosti i osjećaja sreće i zahvalnosti. Zašto se čovječanstvo strmoglavljuje u bezdan? Pita se on iznoseći sve nakaradnosti i poremećaje današnjeg svijeta, od antiamerikanizma poslije 11. rujna i nakaznosti Haškog tribunala, pa do poplave mobitela, brutalnih nasilja na televiziji, filmu, novinama pa čak i u literaturi.

Sve što se događa i sve ono o čemu se govori i piše ušlo je na kritičan način u ovu knjigu, bez obzira radi li se o književnosti, jeziku i pravopisu, modernom prevođenju biblije ili o ekologiji i klimatskim poremećajima. Tu ćemo ponovno naći i hrvatske teme i probleme i percepciju hrvatskih zbivanja u međunarodnoj zajednici.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –