Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željka Černok

Kad se previše nagneš kroz prozor vlaka

  • Nakladnik: AGM
  • 08/2005.
  • 78, meki uvez
  • ISBN 9531742510
  • Cijena: 49.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Poezija Željke Černok najčešće je svojevrstan poetski bedeker, nastao gledanjem kroz prozor vlaka i susretanjem drugih ljudi, priroda i kultura, pri čemu je smjer njezina puta dosta rijedak, naime, ona uglavnom putuje na sjever, u visokorazvijena društva, u uređenost, a ne u kaos iskona i egzotiku, kako je u pjesništvu uobičajeno. Njezina narativna poezija odmjerava stereotipe, kulturnu poputbinu, ljude i odnose, traži sklad, ljubav, bajku, povremeno infantilizira, ne bi li upozorila na sva ona obećanja što su nam davno zadana.

Željka Černok (Karlovac, 1973.) je diplomirala engleski jezik i književnost, te švedski jezik i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prevodi sa švedskog i engleskog, puno šeta i čita, a kad nije na putu vrijeme uglavnom provodi na svom balkonu u Zagrebu.

Hrvoje Jurić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –