Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Dumančić

Zraci tame

  • Nakladnik: Ceres
  • 08/2007.
  • 92 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532670122
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka pjesama «Zraci tame» je knjiga u kojoj su sakupljene pjesme kratke forme. Autor je tragao za zvukovnim i muzičnim vrijednostima hrvatskog jezika. «Zraci tame» su prije svega autorov intimni izlet u biblijsku temu postanka svijeta zaustavljajući se na onoj crti razdvojnici svjetla i tame.

Knjiga je podijeljena u tri cijeline i sadrži devet orginalnih ilustracija koje je izradio akademski slikar Alem Biočić.

Dragutin Dumančić urednik je većeg broja značajnih djela stranih i hrvatskih pisaca (više od 200) te antologija poezije i proze koje su objavljene u nekoliko biblioteka u izdavačkoj kući CERES. Dumančić se bavi i prevođenjem. Za biblioteku Hit u nakladi Znanje objavio je prijevod romana vodećeg marokanskog pisca Mohameda Choukrija: «Goli kruh».
Na hrvatski je preveo poeziju Saint-Johna Persea ( četiri knjige u dvojezičnom izdanju: «Pohvale», «U slavu kraljeva», «Anabaza» i «Progonstvo», Ceres, 1997).; Samuela Becketta (dvije knjige pjesama, dvojezično: «Pjesme i Stihoklepstvo», Ceres, 2001.), poeziju Ruperta Brookea, te moderne iranske (Ahmad Shamloo i Esmail Khoi) i egipatske pjesnike (Rifat Sallam).

Dumančić također piše i objavljuje poeziju i prozu. Objavio je roman «Izjednačenje» (Naklada Ceres 2007.). U književnim časopisima je objavljivao i pjesničke cjeline (Mogućnosti, Republika, Nova Istra, Trag, Ognjište, Zbornik MH i dr. ). Objavljivao i prozu. Njegova priča «Ivanjska noć» izabrana je 2003. među 10 najboljih na natječaju kratke priče Večernjeg lista.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –