Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Herodotus

Povijest

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • Prijevod: Dubravko Škiljan
  • 12/2007.
  • 899 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531505799
  • Cijena: 63.71 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon stotinu godina i sjajna Musićeva prijevoda Herodotove "Povijesti" u Matičinoj nakladi, Matica hrvatska ponovno objavljuje prijevod jednoga od najvažnijih tekstova svjetske književnosti. Historiografska proza, književni tekst, enciklopedija antike, priručnik antičke komparativne antropologije — sve su to mogući pristupi čitanju Herodota danas. Ili, kako bi rekao Paul Jean: Najljepši, najbogatiji, najbolji i najistinitiji roman što sam ga ikad čitao jest povijest.

Ovo izdanje sadrži i priređivačevu uvodnu studiju, bibliografiju, kratke sadržaje, imensko kazalo, te kronologiju.

Škiljan prevodi vrhunski, podjednako znalački i osjetljivo. S koje mu god strane primamo prijevod, na velikom smo dobitku. Ispunjava najvažniji uvjet za to: Izvrsno zna i stari grčki i hrvatski. Birajući između raznih izražajnih mogućnosti, umije voditi računa o kontekstu, o konotacijama, o stilskim obilježjima i registrima. Tko rasklopi tu knjigu, neće se samo okoristiti, obogatiti znanje i naobrazbu, steći novih vrijednih sadržaja, dograditi ono o čem razmišlja, nego će i naprosto uživati. Na najvišoj intelektualnoj i duhovnoj razini.
( Radoslav Katičić )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –