Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Siri Hustvedt

Što sam volio

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 11/2007.
  • 382 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531743112
  • Cijena: 26.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Provokativna slika u jednoj galeriji u New Yorku privukla je pozornost povjesničara umjetnosti Lea Hertzerga; sliku je kupio i potražio umjetnika, tada još nepoznatog Billa Wechslera. Tako 1975. započinje dugogodišnje prijateljstvo ne samo dvojice muškaraca nego i njihovih obitelji, bliskost koja se još učvršćuje kad obojica iste godine dobiju sinove.

Dok se roditelji intenzivno druže, povezani zajedničkom strašću prema umjetnosti i književnosti, Matthew i Mark odrastaju gotovo kao braća. Ali sklad narušava iznenadna tragedija i Markovo sve čudnije ponašanje...

Smješten na pozadini intelektualne i umjetničke scene u New Yorku, slojevit roman spisateljice Siri Hustvedt vodi nas kroz labirinte emocija i ideja, tjerajući nas jednako na razmišljanje i na suze.

"Potresna priča o ljubavi, lažima i nepodnošljivom gubitku, roman «Što sam volio» spisateljice Siri Hustvedt izniman je spoj obiteljske sage i mračnog psihološkog trilera koji niti jednog roditelja neće ostaviti ravnodušnim". Vogue

***

Siri Hustvedt (1955.), spisateljica norveškog podrijetla rođena u Sjedinjenim Državama, autorica je zbirke poezije, knjiga eseja i tri hvaljena romana od kojih je posljednji »Što sam volio«. Živi u New Yorku sa suprugom, piscem Paulom Austerom, s kojim je u braku više od 20 godina, i kćeri. Kod nas je do sad preveden njezin roman "Zavezanih očiju" (Profil international, 2004.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –