Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Janosch

Dobar dan, Malo Prase : Priča o tome kako se Mali Tigar jednoga dana nije vratio kući

  • Nakladnik: Hum naklada
  • Prijevod: Konstilija Nikolić Markota
  • 12/2007.
  • 48 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536954278
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mali Medo i Mali Tigar su najveći prijatelji. Ipak, jednoga dana Mali Tigar se nije vratio kući. Sreo je Malo Prase, skupa su miješali mljackavo tijesto, a onda se Mali Tigar preselio u svinjac kod Malog Prasca. Skoro da je zaboravio Malog Medu. Ali srećom samo skoro...

Odnos likova u Janoschevim knjigama postavljen je na potpuno drukčijoj razini od uobičajene prakse; nema odnosa dobra i zla, ne pobjeđuje dobro zlim sredstvima kako smo do sada navikli. Život naprosto teče i događaju se zanimljive stvari, ono što se reflektira kroz dječju psihu, bez imalo straha, patnje i stresa. «Oh, kako je lijepa Panama», «Pošta za Tigra», «Hodi, idemo naći blago», «Mali nauk o životinjama za djecu» prve su Janoscheve knjige na hrvatskom jeziku.

Janosch, rođen 1931 u Zaborze, Gornja Šlezija, živi kao slobodni umjetnik i autor na jednom pustom otoku. Objavio je brojne slikovnice, knjige za djecu i romane. Za knjigu «!Oh, kako je lijepa Panama» dobio je Njemačku nagradu za dječju književnost. Ciklus priča «Ah, tako je lijepa Panama» nominiran je 2004. za Njemačku književnu nagradu. Pojedine Janoscheve knjige doživjele su po dvadesetak izdanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –