Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvija Benković Peratova

Zlatak i Zlatica

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika - Ogranak u Rijeci
  • Nakladnik: Liber
  • 11/2007.
  • 98 str., meki uvez
  • ISBN 9789536879809
  • Cijena: 9.29 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Književnost za djecu, poezija za djecu nerijetko su bili poligon poučnim, didaktičnim i svim inim sporednim sadržajima... Knjiga pjesama za djecu «Zlatak», izmiče svojom slobodom, sposobnošću jezične igre... lijepa je i vesela, jer dok je čitaš, dok se čita, ona te sili i uvjerava daje svijet pred tobom. Ona nudi poeziju ukusnu i hranjivu, spremnu na igru i radost... «Zlatak» je mjesto jezičnih senzacija, zvukova koje smo nekada davno čuli... «Zlatak» kaže "Još sam mali" i zna gdje je bio sutra...
(Miroslav Mićanović)


Silvija Benković Peratova
rođena je 1964. godine u Zagrebu. Živi u Rijeci. Profesorica likovnih umjetnosti, a radi kao likovni pedagog u OŠ «Kozala» u Rijeci.  Otvara likovne izložbe riječkim slikarima i kiparima te vodi književne večeri, susrete, tribune. Od 2000. godine je članica DHK u Rijeci, a od 2003. urednica poezije u časopisa «Književna Rijeka». Idejni pokretač i voditelj jedinstvenih "Susreta mladih pjesnika i pisaca" u Rijeci koji se tradicionalno događaju svake godine u Danima Svetoga Vida (mjesec lipanj). 

Osim pedagoškog i književnog rada, aktivno se bavi i slikarstvom, te je izlagala kroz niz skupnih i 12 samostalnih izložbi. Također je pokrenula i organizirala nekolicinu humanitarnih slikarskih kolonoija i akcija. 

Do sad je objavila knjige: «Mali veliki ljudi», poezija 1995; «Zlatak», poezija za djecu 1997; «Jedro ljubavi», poezija 2000; «Slast pelina», roman 2004; «Teta», zbirka pripovjedaka na senjskoj čakavštini 2004; «Boja istine», zbirka poezije 2006.  

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –