Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirko Ćurić

Nemir

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika
  • 12/2007.
  • 323 str., meki uvez
  • ISBN 9789532700048
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon romana „Povratak u doba jazza", „Pavelićeva oporuka", „Košarkaš na mjesecu", knjige kritika, zbirke pjesama i priča, Ðakovčanin Mirko Æurić nastavlja propitivanje hrvatskog svakodnevlja otpočeto u prvome romanu. „Nemir" stoga i donosi na mjestu prvoga poglavlja, pretisak (drugo izdanje) „Povratka u doba jazza" koji služi kao čitateljski podsjetnik kojemu je funkcija ponoviti priču o odrastanju likova (Tom, Džeki, Filip, Darija, Ivna) koji su sanjali „opojnu budućnost" izvan provincije.

Pomičući fokus pripovijedanja Æurić se iznova usredotočuju na razmatranje one „kriške svakodnevlja" koja se sastoji od nekih njezinih aspekata - onih manje važnih, pridošlih s ruba ulice, ali i od onih na prvi pogled značajnih osoba kao što su novi poduzetnici i stari mafijaški šefovi. Pripada ovaj roman hrvatskome proznom mainstreamu, napisan je na duboko svjestan način da proizvodi svekoliku ljudsku stvarnost, no neki njegovi dijelovi nastoje propitati ljudsko iskustvo u potrazi za izgubljenim temeljima osobne egzistencije.

( iz kritike Helene Sablić Tomić )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –