Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Krsto Cviić Peter Sanfey

Jugoistočna Europa od konflikata do suradnje

  • Nakladnik: Novi Liber
  • Nakladnik: Europapress holding
  • Prijevod: Marko Zubak
  • 11/2008.
  • 204 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536045532
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga K. Cviića i P. Sanfeya sustavno prati bitna politička i ekonomska zbivanja u zemljama jugoistočne Europe od 1990. kada su se razbuktali međusobni konflikti, pa sve do 2008. kada je cijela regija definitivno na putu prema priključenju EU. Pišući vrsnim publicističkim stilom iz škole Londonskog "Economista" autori se manje bave  opisima poznatih slabosti cijele regije i koncentriraju se na mogućnosti oporavka i daljnjeg razvoja.

“Autori ove knjige ne ponavljaju uvriježeni stav da se ovdje naprosto radi o regiji koja je po svojoj prirodi turbulentna, bez unutrašnje snage da se izvuče iz začaranog kruga sukoba i ekonomske zaostalosti. Analizirajući trendove, naročito poslije 2000, otkrivaju potencijale za politički i gospodarski razvoj pa i prednosti koje proizlaze iz njihove regionalne suradnje koju su ‘90-e odgodile, ali ne i trajno onemogućile. Temeljno polazište ove knjige je, dakle, što Jugoistočna Europa može, a ne zašto uglavnom ništa ne može.”

( iz predgovora prof. dr. Vesne Pusić )

 
***

Krsto Cviić dugogodišnji je komentator i uvodničar Londonskog The Economista, a zatim politički savjetnik za zemlje u tranziciji u Europskoj banci za obnovu i razvoj, a Peter Sanfey u istoj je banci glavni ekonomski savjetnik za Istočnu i Jugoistočnu Europu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –