Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alan Čaplar

Planinarski vodič po Hrvatskoj

  • Nakladnik: Meridijani
  • 11/2008.
  • 686 str., meki uvez
  • ISBN 9789532390995
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Iako veličinom i visinom svojih planina Hrvatska zaostaje za mnogim europskim zemljama, bogatstvom raznolikosti na razmjerno malom prostoru zaslužuje naslov jedne od najzanimljivijih. Tome uvelike pridonosi i njezin planinski svijet koji je još mnogim ljubiteljima prirode i aktivnog odmora malo poznat.

Cilj je ovog vodiča otkriti i približiti hrvatske planine izletnicima i planinarima, upoznati ih s glavnim planinarskim ciljevima te ponuditi korisne podatke svakome tko ih želi posjetiti. S više od 650 opisanih putova, 1150 fotografija, 75 zemljovida i 230 GPS koordinata obuhvaćen je vrlo širok izbor mogućnosti, medu kojima svatko može pronaći one koje mu odgovaraju prema sklonostima i sposobnostima.

Unatoč nastojanju da vodič bude sveobuhvatan i da sustavno obradi sve planinarske mogućnosti u Hrvatskoj, to dakako nije bilo moguće jer je broj putova u Hrvatskoj toliko velik da ih nije moguće sve temeljito obraditi. U vodiču su, medutim, obuhvaćeni svi važniji planinarski putovi i ciljevi koje pruža sveobuhvatan pregled mogućnosti za planinarenje u Hrvatskoj.

Regije, planine i vrhovi podijeljeni su tako da vodič bude što praktičniji za planiranje izleta i kretanje na terenu, iako takva podjela nije uvijek geografski ujednačena. Točnost opisa ponegdje varira ovisno o zahtjevnosti puta, ali i o spremnosti planinara iz svih krajeva Hrvatske na suradnju. Mnogi su prije tiska pregledali tekst o planinama koje dobro poznaju i dali korisne primjedbe i dopune, no za neka područja od domaćih planinara koji markiraju i poznaju putove na svom području nije bilo moguće pribaviti nikakve podatke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –