Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Polak

Mali Jan ima plan

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 11/2008.
  • 126, meki uvez
  • ISBN 9789531404334
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dječak Jan je krenuo u školu. Kako je lijepo kada naučiš sva slova! A još je ljepše kad ih znaš koristiti. Tada možeš pisati Djedu Mrazu, Svetom Nikoli, poslati susjedima pozive, poruke, molbe različite vrste i u različite svrhe. Možeš čak pisati i suncu, pisanim putem tražiti vlasnika crvene kutije ili na papirnatim avionima slati pozive u pomoć. A možeš i poslati pismo isprike prijatelju s kojim si se posvađao.

Mogućnosti su velike, ogromne ako si kao Jan, spretan i snalažljiv. Jer Jan u svakoj situaciji ima plan.

***

Sanja Polak rodila se 5. 11. 1968. godine u zagrebačkom rodilištu u Vinogradskoj ulici. Voli svoj Zagreb i gotovo sve njegove ulice. Pohađala je dječji vrtić u Prilazu Ðure Deželića, dvije osnovne škole u Bolničkoj ulici i gimnazije u Križanićevoj i Habdelićevoj ulici. Diplomirala je u Savskoj ulici i postala učiteljica razredne nastave. Od 1991. godine učiteljica je u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Krčkoj i Savskoj ulici. Stanovala je u Ulici Braće Cvijića i Peruanskoj ulici s mamom Ljerkom, tatom Brankom i sestrom Ivanom. Danas stanuje u Ulici Vincenta iz Kastva sa suprugom Zoranom, kćerima Petrom i Paulinom i psićem Flokijem. Od 1996. godine uređuje časopis za učenike od 1. do 4. razreda "Prvi izbor" i kao urednica ima radnu sobu u neboderu u Savskoj ulici. Osim navedenih, Sanja Polak voli i sve ostale zagrebačke ulice kojima se vozi, hoda, skakuće ili trči i razmišlja o čemu će pisati.

Sanja Polak rođena je 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Zaposlena je u OŠ Davorina Trstenjaka od 1991. godine. Osim učiteljskog rada u školi, od 1995. godine bavi se i spisateljskim radom. Priče za djecu objavljivala je u časopisima za učenike nižih razreda osnovne škole Smib, Radost i Prvi izbor. Do sada je objavila deset knjiga za djecu i to: "Dnevnik Pauline P.", "Drugi dnevnik Pauline P.", i "Petrica Pričalica", "Pobuna Pauline P.", "Mali Jan ima plan", "Gorski dnevnik Puline P.", "Dnevnik dobrih anđela", "Morski dnevnik Puline P.", "Mala Ema straha nema" i "Skijaški dnevnik Pauline P."

Knjiga "Drugi dnevnik Pauline P." nagrađena je  2004. godine književnon nagradom «Mato Lovrak» za najbolji dječji roman. Knjiga "Petrica Pričalica" nominirana je 2006. godine za međunarodnu književnu nagradu «Mali princ». Prema tekstu romana Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. napravljena je kazališna predstava za djecu koja se izvodi u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Od 1999. godine surađuje na Hrvatskom radiju i televiziji kao scenaristica emisija Programa za djecu i mladež. Suaotorica je pet udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda: hrvatskih čitanki za 2., 3. i 4. razred i udžbenika iz matematike za 1. i 2. razred. Članica je Društva dječjih pisaca, Društva hrvatskih književnika, Hrvatskoga čitateljskoga društva, Matice hrvatske i Hrvatskoga društva istraživanja dječje književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –