Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Feri Lainšček

Razdvojit ću pjenu od valova : roman u tri novele

  • Nakladnik: Europapress holding
  • Nakladnik: Novi Liber
  • Prijevod: Anita Peti-Stantić
  • 05/2009.
  • 234 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533001319
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman jednog od najpoznatijih i najradije čitanih slovenskih autora snažna je priča o odnosu muškarca i žene koji pripadaju različitim društvenim statusima, priča koja otvara pitanja osobne, ali i ženske slobode, žudnje za ljubavlju, erotske napetosti i sudbine.

Ispisan na pozadini europske povijesti uoči Prvoga svjetskog rata i natopljen panonskom melankolijom, Lainščekov je roman jedan od naslova koji čine sam vrh suvremene europske produkcije.

Autor kojeg već poznaju hrvatski čitatelji ovaj se put predstavlja u vrsnom prijevodu Anite Peti-Stantić, koja je roman popratila i pogovorom.

***

Feri Lainšček rođen je 1959. godine u selu Dolenci na Goričkem. Završio je studiji novinarstva na Fakultetu za društvene znansti u Ljubljani. Autor je više romana - bestselera i dobitnik najprestižnijih nagrada. Nagradu "Kresnik" koja se dodjeljuje za najbolji slovenski roman dobio je 1992. za roman "Umjesto koga ruža cvjeta" i 2007. za roman "Muriša". Dobitnik je i nagrade "Večernica" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu, za knjigu bajki "Mislice : Deset bajki " 2000.  godine.

Dobitnik je i nagrade Prešernove zaklade, najviše slovenske nacionalne nagrade za umjetnost. Na hrvatski jezik prevedeni su njegovi romani "Umjesto koga ruža cvjeta", "Koju je magla donijela" i "Pijetlov doručak", te knjiga bajki "Mislice". Po njegovim romanima snimljena su četiri dugometražna filma od kojih je najpoznatiji "Pijetlov doručak".

Odrekao se honorara u korist Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara jer mu je taj grad već davno prirastao srcu i njegovo je ratno razaranje doživljavao kao da i njemu samom netko ruši kuću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –