Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Zbiljka : Pjesme

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 12/2009.
  • 80 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532860429
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novom zbirkom pjesama "Zbiljka" Miroslav Kirin kao da počinje ispočetka. Događa se prividni zaborav prethodno napisanih zbirki i njihovih poetičkih modela.

Ako su "Jalozi" odustajanjem od svake metaforizacije bili svojevrsno čistilište pjesnikova jezika, "Zbiljka se otvara slobodnom, ničim sputanom govoru koji progovara o svakodnevnim ljudskim dramama i sitnim bićima iz prirode.

U novim pjesmama pjesnik osjeća granicu onog što promatra, onaj dio u koji više ne može ući, gdje on ostaje svoj. A onda malo intervenira, svojom nekom idejom o njemu, tome promatranom, i to vrlo suptilno.

Pročitajte nekoliko pjesama!

Poslušajte "Ti, koja kosom mlataras lijevo-desno" iz zbirke Zbiljka!

***

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je tri zbirke poezije – "Od nje do vječnosti" (1989., nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998.), "Zukva" (2004.), te prozu "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini). Živi i radi u Zagrebu.

Miroslav Kirin rođen je 1965. u Sisku. Piše poeziju, prozu i eseje te prevodi s engleskog. Objavio je osam pjesničkih zbirki, fotoesejističku knjigu "Iskopano" (2012.), slikovnicu "Zimska potraga" (2015.) u suautorstvu s umjetnikom Mingsheng Pijem i autofikcionalni roman "Album" (2001.), za koji je dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini.

Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –