Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Večernje bajke o hrani 1 : Bajke o predjelima, juhama, riži i tjestenini

  • Nakladnik: Večernji list
  • 09/2010.
  • 123 str., meki uvez
  • ISBN 9789537313678
  • Cijena: 3.97 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Večernje bajke o hrani" nisu samo bajke. U ovom najnovijem trosveščanom djelu Veljka Barbierija naći ćete mnoge zanimljive priče iz davnine i suvremene, legende i stvarna događanja koja se uvijek dotiču hrane. No one su samo svojevrsni uvod u ono najvažnije - u velik broj iznimnih recepata svih vrsta, od predjela, juha, riže i tjestenine do povrća i gljiva.

Barbierijeve su priče bajkovite,ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkoviti svijet užitaka!

Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u “Večernjem listu” i istinsko su djelo koje se oslanja na druge knjige o hrani ovog našeg i europskog antologijskog autora gastroliterature.


***

Veljko Barbieri (Split, 1950.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a studirao je na Filozofskom fakultetu. Poznati je prozaik (brojni romani, zbirke pripovijedaka, zbirke eseja), autor kazališnih, radijskih i televizijskih djela, od kojih su neka (posebice roman Epitaf carskoga gurmana) prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u domaćim i stranim antologijama proze. Tridesetak godina suradnik je raznih hrvatskih i talijanskih časopisa, a posljednjih godina i slovenskih.

Uz seriju o hrani na TV-u i pišući kolumnu u tjedniku Nacional inspirirao se za "Kuharske kanconijere" u tri knjige, uspješnice hrvatske gastroliterature (nagrađene u Švedskoj), a na Sajmu kniga u Barceloni njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" proglašene je pobjednikom u konkurenciji literatura o hrani iz Hrvatske.
 / Veljko Barbieri.

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta studirao je filozofiju i španjolski jezik. Autor je bogata i raznovrsna opusa: pripovijedaka, romana, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih dijela. Član je Društva hrvatskih književnika i Zajednice hrvatskih umjetnika od 1974. otkad djeluje kao profesionalni književnik.

Proza mu je, u više izdanja, prevedena na engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, nizozemski, poljski i češki jezik. Od njegovih kolumni u tjedniku Nacional nastali su i "Kuharski kanconijeri I-IV.", bestselleri hrvatske gastroliterature objavljeni do sada u nekoliko izdanja i na nekoliko jezika. Njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" na sajmu knjiga u Barceloni 2003. proglašena je najboljom u konkurenciji književnosti o hrani. U veljači 2005. u švedskome Grythamu, "Kuharski kanconijeri" podijelili su prvu nagradu za najbolju knjigu o Sredozemlju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –