Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Glattauer

Protiv sjevernog vjetra

  • Nakladnik: Znanje
  • 10/2010.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 2.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Slučajan susret u bespuću internetske galaksije povezat će Emmu Rothner i Lea Leikea. Emma želi otkazati pretplatu na časopis nakladničke kuće "Like", ali greškom šalje mejl na privatnu Leovu adresu. On joj iz pristojnosti odgovori. Emmi osjeti naklonost prema njemu pa mu otpise i na taj način u živote dvaju protagonista uđe nemir.

Postoji li u svakodnevicom zaposjednutoj stvarnosti zaštićenije mjesto za doživljavanje čežnje od virtualnoga prostora?

Roman Daniela Glattauera opisuje modernu ljubav koja kompjutorskim medijem dostiže visine opsjednutosti i platonske nježnosti te iz temelja mijenja emocionalne živote protagonista. Ovaj izvrstan roman, suvremeni predstavnik klasičnog žanra romana pisama, poetičan je pokazatelj kako ljudski duh i njegov najčišći oblik - ljubav, ostaju isti bez obzira na razvoj tehnologije i njezin sveprisutni utjecaj.


"Neobično romantičan i duhovit roman"
Frankfurter Rundschau

"Najčarobniji i najpametniji ljubavni dijalog suvremene književnosti."
Volker Hage

"Duhovita verzija epistolarnog romana u informatičko doba."
Kulturspiegel


***

Daniel Glattauer rodio se 1960. u Beču. Nakon studija pedagogije i umjetnosti, od 1985. djeluje kao novinar i autor. Pisanjem za Der Standard, postao je poznat svojim kolumnama u kojima s puno humora opisuje svakodnevni život.

Njegov roman "Božični pas" uspješno je ekraniziran za ZDF, a roman "Zato" našao se na filmskom platnu 2008. Roman "Dobar protiv sjeverca" nominiran je 2006. za njemačku književnu nagradu.

Između ostalog napisao je: "Brojenje mrava" (2001.), "Zato" (2003.), "Ptice riču" (2004.) i "Božični pas" (2000., novo izdanje 2004.).


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –