Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mehmed Begić

Savršen metak u stomak : (posljednje pjesme)

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • 10/2010.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9536765276
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ove pjesme su borba da se očuva elementarna ljudskost u svijetu zvijeri. Zato ih treba prigrliti kao iskreno svjedočanstvo malih ljudskih tragedija. I treba im vjerovati, jer su lijepe od tuge i snažne od prave, poštene ljubavi. Mehmed did it again.
Marko Tomaš

  ... Mešin protagonist je nepopravljivi romantik, s vjerom u zanos i patos. lako zna da postoje samo pitanja bez odgovora, te da "na svakom žiletu piše da je život san", on za svojim snovima, unatoč riziku od posjekotina, ustrajno traga... A u svojoj potrazi, u toj težnji da se ide dalje, kao jedina konstanta, ujedno i konstanta Mešine poetike, jest glazba, jedino mjesto istine na koje se odvažno i bez ustezanja poziva.
Branislav Oblučar

 
U noći koja slijedi Meša neće primiti savršeni metak na mostu. Ima da ostane naslonjen na ogradu, zagledan u točak od bicikla dole u reci. On je svačiji i točak se okreće. Noć će doći a pesme nas neće napustiti. Nikad.
Milena Marković

 
Kaže da bi se ubio samo da ga nije strah. Htio bi da ga se veže i jebe, a ne bi ni pod čiju zastavu. Kakav je to čovjek? Kakva je ovo knjiga?
Feđa Šiširak


***

Mehmed Begić rođen je u Čapljini 1977. godine. Živio je i školovao se u Mostaru, a sada živi u Sarajevu. Jedan je od urednika časopisa "Kolaps". Poeziju i prozu objavljivao je u bh, hrvatskim, poljskim i engleskim časopisima.

Objavio je tri višeautorske zbirke pjesama: "L' amore al primo binocolo" (2000), sa N. Æišićem, M. Tomašem i V. Gatalom; "Tri puta trideset i tri jednako" (2001), sa Æišićem i Tomašem; "Film" (2001), sa L. Szopom, i samostalnu zbirku: "Čekajući mesara" (2002).

Preveo je i uredio izbor poezije i pjesama Leonarda Cohena "Moj život u umjetnosti" (2003).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –