Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Claude Carriere Jean Audouze Michel Cassé

Razgovori o nevidljivom

  • Nakladnik: Izvori
  • 11/2010.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033601
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Originalan i duhovit pristup astrofizici i kvantnoj fizici: razgovori trojice prijatelja o tome. Dva poznata francuska fizičara - Jean Audouze i Michel Cassé - razgovaraju s čovjekom kazališta, redateljem i scenaristom Jean-Claude Carriereom, o svemiru i o česticama mikrosvijeta tako ih on razumije.

Carriere ih ispituje o fizici mikrosvijeta i svemira te istodobno iznosi primjere i usporedbe iz opće kulture, iz drevnih civilizacija, pjesništva ili svojih filmskih i kazališnih iskustava. Zauzvrat, on im iznosi svoja znanja, koja se zgodno uklapaju u njihova. Knjiga je tako postala most koji povezuje prirodoslovnu i humanističku obalu kulture.

Dogovor je bio da fizičari nestručnom sugovorniku objašnjavaju mikro i makrosvijet razumljivim jezikom, pa oni vrlo živo i slikovito prikazuju ustroj svemira i čestica. Istodobno, u tom trijalogu razmjenjuju se misli o čovjeku, o njegovim vjerovanjima i ograničenjima, mitovima i znanstvenim dostignućima, o spoznavanju svijeta i jedinstvene prirode tvari.

Zabavan i bogat razgovor vijuga kroz suptilna područja fizike i svjetske kulture, te filozofski i s humorom stavlja u suodnos kozmičke dimenzije i čovjeka. Čovjeka koji se, uostalom, sastoji od čestica zvjezdane tvari, ali i od misli sposobnih dosegnuti najudaljenije predjele prostorvremena.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –