Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vukovar 1991. : Dokumenti iz srpskih izvora

  • Nakladnik: Novi Liber
  • Urednik: Tihomir Ponoš
  • 12/2010.
  • 418 str., meki uvez
  • ISBN 9789533250007
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Premda je grad simbol i pojam za najpoznatiju bitku Domovinskog rata, Vukovar je, nakon 19 godina, još uvijek prilično neistražen, i u općem i u historiografskom smislu. Žed za faktografijom neuspješno je tažila mitologija, a ozbiljne znanstvene analize potiskivala demagogija, i zato ova knjiga pomaže u racionalnom sagledavanju uzroka i posljedica te ratne drame.

Ova zbirka dokumenata predstavlja pogled na vukovarsku ratnu dramu s one druge, srpske, strane. Bez te vrste optike slika tragičnih zbivanja u ovom gradu ne može biti potpuna. Od medijskog kovanja agresije, preko političkih i vojnih dokumenata, ustroja napadačkih jedinica, pa sve do sudskih iskaza haških svjedoka, optuženika i izvršitelja pokolja na Ovčari, njezin sadržaj čini nezaobilaznu građu svakom zainteresiranom promatraču i objektivnom istraživaču.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –