Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Richard Dawkins

Čarolija stvarnosti : Kako znamo što je doista istinito

  • Nakladnik: Izvori
  • 12/2011.
  • 270 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033762
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Autor, evolucijski biolog i možda najpoznatiji promicatelj znanstvenog obrazovanja u svijetu, objavio je dosad više knjiga za odrasle ("Sebični gen", "Iluzija o Bogu i druge"). Ovoga puta, sa svojim objašnjenjima evolucije, građe tvari, uloge slučaja u životu, tumačenja čuda, on zabavlja i istodobno podučava čitatelje svih uzrasta, od 9 do 99 godina, manjeg ili većeg predznanja. U riječi i slici, ova knjiga čitatelje vodi na uzbudljivu predstavu zvanu stvarnost.

"Želim vam pokazati da stvarni svijet ima svoju vlastitu čaroliju - one vrste koju sam nazvao poetskom čarolijom: ljepota koja nadahnjuje i koja je, štoviše, još čarobnija zato što je stvarna i zato što možemo razumjeti kako djeluje", kaže Dawkins. Nadnaravna bajanja, uspoređena s tom pravom ljepotom i čarolijom stvarnoga svijeta, izgledaju tako jadna i tričava. Čarolija stvarnosti nije ni nadnaravna ni obmanjivačka već - jednostavno - divna. Čudesna i stvarna. Predivna, jer je stvarna.


"Čuda, čarolije i mitovi - sve to može biti zabavno, i mi smo se zabavljali s njima kroz cijelu knjigu. Svi mi volimo dobru priču, i nadam se da ste uživali u mitovima kojima sam započinjao većinu poglavlja. Ali još se više nadam da ste u svakom poglavlju uživali u znanosti koja je došla nakon mitova. Nadam se da se slažete da istina ima čaroliju sama po sebi. Istina je čarobnija - u najboljem i u najuzbudljivijem smislu te riječi - negoli bilo kakav mit ili izmišljeni misterij ili čudo. Znanost posjeduje svoju vlastitu čaroliju: čaroliju stvarnosti."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –