Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milan Gavrović

Čovjek iz Krležine mape

  • Nakladnik: Novi Liber
  • 12/2011.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789533250106
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Za  vrijeme ustaških vlasti, godine 1941-1944, u sanatoriju dr. Ðure Vranešića u zagrebačkom Zelengaju sklonilo se ukupno 87 osoba koje su bile ugrožene od ustaških progona. Istovremeno, dr. Ðuro Vranešić surađivao je s predstavnicima njemačkog SS-a i Gestapoa u Zagrebu, a jedno vrijeme i s ustaškom vlasti u kojoj je bio član rasnog povjerenstva. Zbog toga ga je Vrhovni sud NR Hrvatske u veljači 1946. osudio na smrt i kazna je izvršena.

Milan Gavrović prvi je temeljito istražio sve okolnosti "slučaja dr. Ðure Vranešića", a svoje zaključke argumentirao je dokumentima iz njemačkih, ustaških, partizanskih i sudskih arhiva.Knjiga se objavljuje u povodu sedamdesete godišnjice tih događaja (1941-2011).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –