Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nadežda Čačinovič

O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore

  • Nakladnik: Profil
  • 08/2012.
  • 183 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194813
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga eseja prof. dr. sc. Nadežde Čačinovič naslovljena "O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore" povezuje filozofsko obrazovanje i teme koje su svima poznate iz osobnog iskustva (ljubav, starost, umjetničko stvaranje, čitanje itd.)...
 
Ova je knjiga dijelom ispovjednog karaktera i po tome bliska autobiografskoj i memoarskoj beletristici, ali uključuje i spoznaje preuzete iz filozofije, psihologije, potom iz visoke kulture, iz kulturne industije, ponekad u bizarnoj mješavini sastavnica koje proizvode neobične posljedice i neočekivane učinke.

***

Nadežda Čačinovič
rođena je u Budimpešti 1947. godine. Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost 1972. na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Doktorirala 1985. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi od 1976. na Odsjeku za filozofiju. Bavi se filozofijom umjetnosti, posebno estetikom, filozofijom jezika, Frankfurtskim filozofskim krugom, feminizmom, ženskim pismom i dr. Predsjednica je Hrvatskog centra PEN-a od 2009. godine.

Objavljena su joj djela: "Subjekt kritičke teorije" (Zagreb, 1980.), "Pisanje i mišljenje" (Zagreb, 1981.), "Estetika njemačke romantike" (Zagreb, 1987.), "Estetika" (Zagreb, 1988.), "Ogled o pismenosti" (Zagreb, 1994.), "U ženskom ključu" (Zagreb, 2001.), "Doba slika u teoriji mediologije" (Zagreb, 2001.), "Parvulla aesthetica" (Zagreb, 2004.), "Vodič kroz svjetsku književnost za inteligentnu ženu" (Zagreb, 2007.) i "Zašto čitati filozofe" (Zagreb, 2009.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –