Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joel Hynes

Do dna

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Marijana Bender
  • 07/2013.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953058
  • Cijena: 140.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Roman "Do dna" donosi snažnu priču o odrastanju u gradiću Cove, na otoku Newfoundland. Keith Kavanagh, mladić čije avanture pratimo od njegovih tinejdžerskih dana do ranih dvadestih, bijeg od depresije i učmalosti svakodnevice pronalazi u seksu, alkoholu i drogi, a dosadu razbija tučnjavama, sitnim prijestupima, krađama. Djevojka Natasha pomaže mu da sredi svoj život no Keithov divlji karakter i neprestano hodanje po rubu postaju sve veća prepreka u njihovom ljubavnom odnosu.

 

Kada se Natasha preseli u drugi grad, Keith shvaća da se mora promijeniti. Borba za nju postaje borba na život i smrt s vlastitim demonima, koju Joel Hynes iznosi  u silovitom ritmu, britkim dijalozima i dinamičnoj montaži scena zbog čega su kritičari roman Do dna proglasili kanadskim Trainspottingom.

 

 

"Hynes je majstor dijaloga... Snažan, dirljiv prikaz odrastanja, ili pokušaja odrastanja.”

Publishers Weekly

 

"Ova brza, žestoka i surova knjiga pravi je dragulj novoga glasa kanadske književnosti.”

Ottawa Citizen

 

 

***

 

Joel Hynes rođen je 1976. godine u Calvertu na Newfoundlandu. Piše romane, kratke priče, poeziju i filmske scenarije. Kao profesionalni glumac nastupao je u brojnim filmovima i kazališnim predstavama. Prvijenac "Do dna" iz 2004. osvojio je Nagradu Percy Janes za debitantski roman, a u njegovoj filmskoj adaptaciji (Down to the Dirt, 2008.) Hynes igra glavnu ulogu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Do dna - Joel Hynes –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –