Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marijana Jelić

Coprnica Dragica

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 12/2013.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537514600
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Biblioteka SLIKOVNICA - PROZOR U SVIJET vam predstavlja:

"Coprnica Dragica", autorice Marijane Jelić (dobitnice nagrada "Grigor Vitez", "Ovca u kutiji", "Lice knjige") priča je o srednjevijekovnom Zagrebu (pardon, Gradecu).

Ako slučajno ne znate što je to "ocat četvorice lopova", "bablji kut" i zašto su ribama na Trgu svetoga Marka odsijecali repove točno u podne, saznat ćete to u ovoj povijesnoj slikovnici koja na duhovih način priča priču o svakodnevnom životu u 14. stoljeću u našim krajevima u kojima su u to vrijeme, sasvim sigurno,  i 100% dokazano, postojale i - COPRNICE.

Ljubavna priča s elementima krimića (i natruhama horora) i, što je najvažnije, sa sretnim svršetkom!

Preporučena dob čitatelja: od 3 do 103 godine
(p.s. - u pripremi je animirani film!)

Marijana Jelić djeluje kao lutkar, ilustrator i grafički dizajner. Surađuje na oblikovanju i ilustriranju udžbenika, beletristike, slikovnica i časopisa. Kreirala je lik Kosjenke u animiranom filmu Helene Bulaje "Regoč i Kosjenka". Zajedno s manjom grupom ULUPUH-ovih članova osmislila i organizirala Festival ilustracije (Fužine 2009. ULUPUH, 2010.) 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Coprnica Dragica - Marijana Jelić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –