Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Božidar Alajbegović ×

Link • 23.03.2010.

Kulturistra.hr

Projekt financira Istarska županija u cilju bolje komunikacije između istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti, ali i s ciljem afirmacije umjetničkog stvaralaštva koje nastaje u Istri i bolje informiranosti publike o događajima, predstavama, umjetničkim izložbama koje se na istarskom području održavaju.
Link • 18.03.2010.

Internetske stranice Istrakona

Istrakon je konvencija znanstvene fantastike i fantastike čiji je cilj promocija stvaralaštva u žanru znanstvene fantastike i fantastike, a sve to posredstvom višednevnog druženja samih SF&F fanova, kao i svih ljudi dobre volje.
Razgovor • 17.03.2010.

Zoran Pilić : Živimo u stvarno zajebanom vremenu

Reference na film, ali i na glazbu i književnost nastale su spontano i skoro da su neodvojivi dio prve dvije knjige. Mislim da je to ispucavanje na neki način i normalno za našu, predinternetsku, generaciju. Film, glazba i književnost bili su sastavni dio odrastanja. Imao si te važne filmove, glazbu i knjige koji su nas na neki način definirali i to se negdje mora vidjeti, obilježiti. To su ti nekakve ...
Link • 10.03.2010.

Blog festivala kratkopričašica

Blog je vrlo bogat sadržajem te je na njemu moguće pročitati po dvije priče svih 25 autorica, pregledati njihove biografije i bibliografije te fotografije svake od autorica.
Kritika • 17.02.2010.

Fra Bernardin Škunca : Mirotovorac u Bolonji

U brojnim o Franji Asiškom izrečenim riječima u romanu, posredovanim putem razgovora među štovateljima njegova nauka koji nestrpljivo iščekivaše njegov dolazak u Bolonju, do izražaja dolazi autorova implicitna  kritičnost upućena današnjem kleru i institucijama Crkve, koja na narednim stranicama biva proširena i upozorenjima o važnosti odvojenosti Crkve od zemaljske, svjetovne vlasti, odnosno...
Link • 15.02.2010.

Hrvatski jezični portal

Tema • 31.01.2010.

Bijeg u prošlost

Link • 29.01.2010.

Cunterview

Link • 02.01.2010.

SFera

Udruga za znanstvenu fantastiku "SFera" osnovana je u Zagrebu davne 1976. godine. O povijesti "SFere", njenim dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima, svim knjigama i časopisima koje su objavili te konvencijama koje su organizirali... čitajte i na webu.
Vijest • 01.12.2009.

Pogled u bolju budućnost : Sibila Petlevski

Sibila Petlevski o trilogiji: "'Tabu' je fikcionalno djelo kojemuje život zaboravljenog velikana psihoanalize, Viktora Tauska, poslužio samo kaoinspiracija. Konfabulacije stvarnih činjenica isključivo su u funkciji književnosti i njihova primjena na stvarnost pravo je čitatelja za koje autorica ne snosiodgovornost. Trilogija 'Tabu' posvećena je hrabrima, koji ne pristaju živjeti u vremenu...
Link • 06.11.2009.

Internetski sajt Caveovog romana

U nakladi koprivničke izdavačke kuće Šareni dućan objavljen je drugi roman kultnog rock-autora Nicka Cavea "Smrt Bunnya Munroa". Hrvatski prijevod romana objavljen je istoga dana kad i izvorno englesko izdanje, a roman, kako i priliči, ima i svoj web.