Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 02.03.2023.

Predstavljanje poetske knjige Leyle Karaca 'Igra s vječnošću'

Predstavljanje poetske knjige turske autorice Leyle Karaca 'Igra s vječnošću' održat će se u četvrtak 2. ožujka u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu. Knjigu koja nudi uvide u bogatu duhovnost sufizma i islamske literature, predstavit će Darija Žilić, prevoditeljica knjige i Shura Dumanić, urednica i izdavačica.
Najava • 21.03.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o kazalištu

Tribina će se baviti ženama spisateljicama i dramatičarkama koje je povijest zaboravila, redateljskim i dramaturškim radom, razlikama u kazališnim i književnim procesima, kazalištem danas i u prošlosti, ženama na kazališnoj i književnoj sceni i njihovoj vidljivosti kao i svim mogućim dodirnim točkama kazališta i književnosti.
Najava • 01.03.2023.

Obilježite 150. godišnjicu rođenja Marije Jurić Zagorke!

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke ove godine obilježava 150. obljetnicu rođenja Marije Jurić Zagorke bogatim i raznovrsnim programom. Zagorkina večer, Duhovi Zagorkinog stana, Šetnja 'Od ideala revolucionarka' i Misteriozno pismo vode vas tragovima života i stvaralaštva naše legendarne spisateljice i novinarke.
Najava • 28.02.2023.

Predstavljanje knjige 'Putnik s lažnim pasošem' Zdravka Zime

Predstavljanje knjige 'Putnik s lažnim pasošem' Zdravka Zime održat će se u utorak 28. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će razgovarati Jagna Pogačnik, Tomislav Brlek, urednik Nenad Rizvanović te autor Zdravko Zima.
Najava • 28.02.2023.

Kul u gradu: Dora Šustić – Psi

Spisateljica, redateljica i scenaristica Dora Šustić, dobitnica književne nagrade 'Drago Gervais' za svoj roman prvijenac 'Psi', gošća je prve ovogodišnje književne tribine 'Kul u gradu' koja će se u utorak 28. veljače u održati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O romanu 'Psi' s autoricom će razgovarati Sanja Baković.
Najava • 24.02.2023.

Predstavljanje knjige Frančeske Liebmann 'Kulturemi u romanima Ive Andrića'

Predstavljanje knjige Frančeske Liebmann 'Kulturemi u romanima Ive Andrića' održat će se u petak 24. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti Davor Dukić, književnik i prevoditelj Boris Perić te urednik biblioteke Ellipsis Maroje Višić.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak'

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak' održat će se u četvrtak 23. veljače u Kinoteka baru u Zagrebu. Ovaj roman, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, uz autoricu će predstaviti Ingrid Šafranek, Darija Žilić, Lada Žigo i Drago Glamuzina.