Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 12.03.2021.

Tribina Razotkrivanje: Rawi Hage

Tribina Razotkrivanje s Rawijem Hageom, autorom romana 'Bejrutsko Društvo paklenog plamena' održat će se u petak 12. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora, koji će sudjelovati putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica Iva Karabaić i urednik Seid Serdarević.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje finalista nagrade Ivan Goran Kovačić

Uoči proglašenja dobitnice ili dobitnika Nagrade Ivan Goran Kovačić, koje je najavljeno za 15. ožujka 2021., finalistice i finalisti nagrade, Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, bit će predstavljeni serijom online razgovora koje će moderirati Sanja Baković.
Vijest • 08.03.2021.

Objavljena aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Povodom 8. marta objavljena je aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha', koja sadrži ukupno 27 pjesama 18 autorica. Poetska zbirka koju objedinjava misao da aktivizam nije samo ulica, nego i stih, nastajala je pažljivim izborom pjesnikinja Aide Bagić i Sanje Baković. Zbirku je moguće bez naknade preuzeti na aplikaciji book&zvook.
Vijest • 05.03.2021.

Natječaj za najbolju kratku priču - metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) raspisala je natječaj za najbolju kratku priču metaFORA na temu igre. Natječaj se organizira devetu godinu zaredom krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. Od ove godine u natječaju mogu sudjelovati i djeca.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje knjige Korane Serdarević 'Gušterov rep'

Predstavljanje knjige priča Korane Serdarević 'Gušterov rep' održat će se ponedjeljak 8. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Ivana Bodrožić i Seid Serdarević. Broj posjetitelja je ograničen na 12, a razgovor će se moći pratiti uživo na Frakturinom YouTube i Facebook kanalu.
Vijest • 25.02.2021.

Finalisti 2. Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Žiri Nagrade Ivan Goran Kovačić imao je težak zadatak između stotinjak pristiglih naslova iz dvogodišnje hrvatske pjesničke produkcije izabrati pet finalista. Oni su Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, a pobjednik/ca će biti proglašen/a 15. ožujka, uoči početka Goranovog proljeća.
Najava • 27.02.2021.

U prevodilačkom ringu: Anja Majnarić i Mišo Grundler

Anja Majnarić i Mišo Grundler okušat će se u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik ulomka iz romana 'Neverwhere' Neila Gaimana. 'Okršaj' dvoje iskusnih književnih prevoditelja održat će se u subotu, 27. veljače na internetskoj platformi za videosastanke Zoom pod moderatorskom palicom književne prevoditeljice Patricije Horvat.