Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 08.04.2009.

Proglašeni su polufinalisti nagrade roman@tportal.hr

Od 53 naslova pristigla na ovogodišnji natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr, za najbolji hrvatski roman izdan u 2008., tportalov žiri odabrao je njih 11, objavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u knjižari Profil Megastore.  Autori koji su ušli u polufinale konkuriraju za književnu nagradu roman@tportal.hr vrijednu 100 tisuća kuna.
Vijest • 03.04.2009.

Matica hrvatska : Proljeće s knjigom - izbor najpoznatijeg hrvatskog pjesnika

Matica hrvatska pokrenula je veliku tromjesečnu manifestaciju 'Proljeće s knjigom Matice hrvatske', u sklopu koje će se u travnju, mjesecu posvećenom hrvatskom pjesništvu, provesti anketa za izbor najpoznatijeg hrvatskog pjesnika. Mjesec svibanj bit će posvećen hrvatskom jeziku a mjesec lipanj hrvatskoj kulturnoj baštini...
Vijest • 03.04.2009.

GKU : 12 autora/ica za 2009.!

Ekipa Gradske knjižnice Umag priredila je zanimljiv izbor onoga što nam nakladnici pripremaju u tekućoj godini - listu 12 autora/ica čija nam nova djela i prijevode pripremaju ove godine. A dok čekamo, iz knjižnice poručuju - čitajte! Iz opusa svakog navedenog autora/autorice za vas su izabrali naslove koji se već možete potražiti u knjižnicama...  
Vijest • 26.03.2009.

Novi roman Igora Rajkija i Borisa Becka 'Ne bih o tome'

Hrvatsko društvo pisaca i Jesenski i Turk objavili su roman Igora Rajkija i Borisa Becka "Ne bih o tome". Riječ je o satiri na hrvatske društvene, političke i književne prilike, romanu s ključem u kojemu se mogu prepoznati politički i književni akteri hrvatske svakodnevice čija je Metropola postala opasno mjesto za pisce i novinare.
Vijest • 31.12.2008.

Jutarnji list : Izbor najboljih knjiga 2008.

Jutarnji list i ove je godine pripremio izbor najboljih knjiga objavljenih u prethodnoj godini i to u kategorijama: top 15 domaća beletristika (u izboru Jagne Pogačnik), top 25 knjiga strane beletristike (u izboru Dragana Juraka), top 25 publicistika (u izboru Branimire Lazarin), top 5 znanstvenih knjiga (Tanja Rudež) i top 10 stripova (Vlado Šegedin).
Vijest • 20.04.2007.

Završen 2. Međunarodni festival suvremene poezije

Jučerašnjim nastupom Catharine Gripenberg iz Finske, Mária Rui de Oliveire iz Portugala, Christiana Sinicca iz Italije, Ingrid Storholmen iz Norveške i domaće nam Ivane Simić Bodrožić u književnom klubu Booksa, završen je 2. Međunarodni festival suvremene poezije. Pjesnike smo ispratili pljeskom a Festivalu zaželjeli i treće uprizorenje sljedeće godine u Zagrebu.
Najava • 12.04.2007.

reForum : Blogerska književnost

Riječki časopis 'Re' organizira 5. reForum na temu blogerske književnosti i to u svojim proznim i poetskim pojavnostima. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja će u svome petom i najraskošnijem izdanju otkad je 'Rea' i vijeka pokušati okupiti respektabilnu blogersku kliku te svekolikoj javnosti predstaviti i neka lica koja se kočopere ispred živopisnih nickova i zanimljivih književnih ostvarenja.
Vijest • 18.01.2007.

NOVA KNJIGA: Homo Sacer

Nakon “Imperija” Michael Hardta i Antonia Negrija, te 2 ogleda Jean-Luca Nancyja, Multimedijalni institut i Arkzin u ediciji “Past.forward” objavili su treće ključno djelo suvremene političke filozofije: “HOMO SACER” Giorgia Agambena. Ovo je djelo prvi i centralni dio planirane tetralogije u kojem Agamben poduzima pokušaj da u širokom luku od grčke filozofije i rimskog prava do recentnih...