Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 30.11.2022.

Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje

Finsko-estonska spisateljica Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje u srijedu 30. studenog u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu 'Pseći park' koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta, s autoricom će razgovarati Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan.
Najava • 29.11.2022.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' E. M. Forstera

Zbirka 'Stroj se gasi i druge priče' sadrži izbor od sedam priča E. M. Forstera, reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Promocija knjige održat će se u utorak 29. studenog u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditelj Goran Čolakhodžić i urednik Josip Čekolj.
Najava • 29.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Lajanje na svemir' Lade Kralj Martinac

Predstavljanje knjige za mlade 'Lajanje na svemir' dramaturginje i književnice Lade Kralj Martinac održat će se u utorak 29. studenog u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti akademik Ratko Cvetnić, Bruna Profaca i Marijana Češi. Odabrane dijelove iz knjige čitat će glumci Alma Prica i Alen Šalinović.
Najava • 29.11.2022.

Hrvatsko društvo pisaca poziva na pjesnički događaj jeseni

Nastup finskih pjesnika Jyrkija Ihalainena i Juhe Kulmale održat će se u utorak 29. studenog u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Pjesnici će interpretirati svoju poeziju na finskom, a njihove je pjesme na hrvatski preveo Boris Vidović. Književnu večer moderira Rada Borić.
Najava • 26.11.2022.

Promocija slikovnice 'Suli u avanturi: Džungla'

Predstavljanje svima najdraže žirafe Suli i njezine nove avanture zabilježene u slikovnici 'Suli u avanturi: Džungla' održat će se u subotu 26. studenog u knjižari Hoću Knjigu Megastore u Zagrebu. Suli će se predstaviti u ugodnom razgovoru s autorima Majom Šimlešom i Svenom Nemetom, spisateljicom Sanjom Polak te urednicom Ivanom Žderić.
Najava • 25.11.2022.

Austrijska književnica Eva Menasse u Zagrebu predstavlja roman 'Dunkelblum'

Austrijska književnica Eva Menasse predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Dunkelblum'. Roman koji pripovijeda o odnosu stanovnika jednog austrijskog gradića prema povijesnoj krivnji, uz autoricu predstavit će Andy Jelčić i Eugenia Ehgartner. Kao ovogodišnja laureatkinja Nagrade Albert Goldstein, Eva Menasse gostuje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Puli.
Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec'

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec – sabrane i nove pjesme' održat će se u četvrtak 24. studenog u Book Caffeu Dnevni boravak u Rijeci. O knjizi će uz autora govoriti Zoran Ferić i Roman Simić.