Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 29.11.2023.

Promocija knjige 'Diskografija ex Yu punka i novog vala' Vinka Barića

Promocija knjige 'Diskografija ex Yu punka i novog vala' Vinka Barića, koja donosi pregled jugoslavenskog punka i novog vala s iscrpnim diskografijama i kraćim biografijama bendova, održat će u srijedu 29. studenog u glazbenoj knjižari Rockmark. S autorom će razgovarati istaknuti novinar i rock kritičar Bojan Mušćet.
Najava • 01.12.2023.

Književni petak: Književnost i rat

Na tribini Književni petak koja nosi radni naslov 'Književnost i rat' gostuju Anera Ryznar, profesorica na Katedri za stilistiku, Tomislav Brlek, profesor na Katedri za opću povijest književnosti, oboje s Filozofskog fakulteta, te Jerko Bakotin, novinar i publicist. Razgovor, koji će moderirati Đurđica Čilić, bit će posvećen književnosti koja se piše u ratu i o ratu.
Najava • 27.11.2023.

Tribina Litterarum translatio posvećena Zakonu o jeziku

Tribina Litterarum translatio, koja će se u ponedjeljak 27. studenog održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, za temu ima razgovar o Zakonu o jeziku i alternativnim jezičnim politikama, o migracijama i jezicima, o klasama i dijalektima, o jezičnoj sadašnjosti i budućnosti. Gosti su lingvisti Andrea Milat i Anđel Starčević.
Najava • 28.11.2023.

Čitajmo domaće autore: Goran Gerovac, 'Satanaelovo evanđelje'

Ciklus promocija 'Čitajmo domaće autore' predstavlja deset novoobjavljenih knjiga domaćih autora. Nakon promocije novog romana Borivoja Radakovića, slijedi novo druženje uz autora Gorana Gerovca koji će, uz novinare i urednike Dražena Klarića, Alena Galovića i Dragu Glamuzinu, govoriti o svojem romanu 'Satanaelovo evanđelje'.
Najava • 23.11.2023.

Jelena Miholjević predstavlja 'Taj glas'

U četvrtak, 23. studenog u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu (Zapruđe) održat će se susret s glumicom i pjesnikinjom Jelenom Miholjević. Povod je razgovor o njezinoj prvoj zbirci poezije 'Taj glas', a razgovor će moderirati urednik knjige Zoran Maljković.
Najava • 23.11.2023.

Darko Cvijetić i Marija Ott Franolić: Pisanjem do smisla

Sada kad se oko nas ponovo razbuktavaju neki novi ratovi, opet razmišljamo o smislu pisanja u turbulentnim vremenima – kako predočiti užas, kako ga ljudima približiti dovoljno da stvarno nešto i osjete? O ovoj i brojim drugim temama razgovarat će pisac, pjesnik, redatelj i dramaturg Darko Cvijetić i nezavisna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 21.11.2023.

Predstavljanje knjige 'Naklon moje sjenke' Zbigniewa Herberta

Predstavljanje zbirke pjesama 'Naklon moje sjenke' Zbigniewa Herberta, najistaknutijeg poljskog pjesnika 20. stoljeća održat će se 21. studenog u Kinoteka baru, a o Herbertovoj poeziji govorit će književnica i prevoditeljica knjige Đurđica Čilić te pjesnici Marko Pogačar, Ivica Prtenjača i Drago Glamuzina.