Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 29.10.2009.

Predstavljanje knjige 'Knjižnice i autorsko pravo'

Predstavljanje knjige Aleksandre Horvat i Daniele Živković "Knjižnice i autorsko pravo", održat će se u četvrtak, 29. listopada 2009., u 13.00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Knjigu u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade, uz autorice, predstavit će Tihomil Maštrović, Milivoj Zenić, Igor Gliha, Željka Modrušan-Ranogajec i Anita Šikić.
Najava • 26.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Srećka Horvata 'Ljubav za početnike'

Predstavljanje nove knjige Srećka Horvata "Ljubav za početnike : Ili zašto možemo voljeti samo u znakovima", u kojoj autor polazi od temeljne teze da se ljubav može iščitati i kao semiološki (znakovni) fenomen, održat će se u ponedjeljak, 26. listopada 2009. u 19:00h, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu je objavila Naklada Ljevak.
Najava • 27.10.2009.

Tajni život knjiga u Booksi : Vanda Mikšić

U utorak, 27. listopada 2009. u 20:00 sati u Booksi će se održati drugi u nizu razgovora u programu 'Tajni život knjiga' posvećen izvrsnim knjigama i prijevodima o kojima se malo ili nikako pisalo. Gostuje Vanda Mikšić a razgovarat će se o "Zazie u metrou" Raymonda Queneaua, "Srcoderu" Borisa Viana i "Američkim predavanjima" Itala Calvina.
Najava • 27.10.2009.

Besplatne filmske projekcije : 'Nostalgija' Andreja Tarkovskog

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, u srijedu 28. listopada 2009. bit će prikazan film "Nostalgija" Andreja Tarkovskog. U okviru ciklusa 'Suvremeni i klasični autorski film 2' bit će prikazani i filmovi Mikea Leigha, Ang Leeja, Abdellatifa Kechichea, Tomasa Andersona, Javora Gardeva i Adriana Binieza. Sve projekcije počinju srijedom u 20 sati.  
Najava • 28.10.2009.

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjajno mjesto za nesreću'

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša "Sjajno mjesto za nesreću" (Sandorf, 2009) održat će se u srijedu, 28. listopada 2009. u 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Damir Karakaš, urednik Robert Perišić, dramski pisac Nina Mitrović i izdavač Ivan Sršen, a odlomke iz knjige čitat će glumci Milivoj Beader i Siniša Ružić.
Najava • 23.10.2009.

Word Express u Booksi

Najava • 23.10.2009.

Grički dijalog : Treba li književnost biti zabavna, a književnici zabavljači?

"Treba li književnost biti zabavna, a književnici zabavljači?" tema je tribine 'Grički dijalog' koja će se održati u ponedjeljak, 26. listopada 2009. u 19 sati u zagrebačkom Profil Megastoreu. O estradizaciji književnosti i drugim temama raspravljat će moderatorice Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić i njihovi gosti: Tatjana Jukić, Marinko Koščec, Sanja Pilić i Goran Tribuson.
Vijest • 22.10.2009.

Word Express : Književno putovanje jugoistočnom Europom

U četvrtak, 22. listopada 2009., dvadeset mladih književnika iz jugoistočne Europe i Velike Britanije krenut će na sasvim osobito putovanje vlakom: u sklopu međunarodnog književnog projekta Word Express, iz Sarajeva, Bukurešta i Ljubljane u tri skupine zaputit će se prema Istanbulu, no na putu onamo zaustavit će se i gostovati u više gradova, između ostalog i u Zagrebu...
Najava • 22.10.2009.

SFera u Profilu : Američko Zlatno doba SF-a - je li bilo zlatno?

U četvrtak, 22. listopada 2009, s početkom u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu održat će se tribina 'SFera u Profilu' na kojoj će multimedijalno predavanje pod nazivom 'Američko Zlatno doba SF-a - je li bilo zlatno?', o počecima američke znanstvene fantastike u prvoj polovici 20. stoljeća - održati nagrađivani SF autor Boris Švel.