Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 03.09.2009.

Rujansko Zagrijavanje

U petak, 4. rujna 2009. u 19:30 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se rujansko ZAGRIJAVANJE na kojem će ugodni domaćin, Roman Simić Bodrožić, s ponosom i bez predrasuda, predstaviti izvrsnu književnu ekipu u sastavu: Franjo Janeš, Neva Lukić, Nenad Medelić i Damir Karakaš. Vokalno instrumentalna pratnja: Olovni ples i RSB.
Najava • 11.09.2009.

Uskoro 2. Zagrebi! Festival

Drugo izdanje Zagrebi! Festivala održat će se 11. i 12. rujna u dvorištu kluba Močvara u Zagrebu. U najvećoj geodezijskoj kupoli u Hrvatskoj - kroz predavanja, filmske projekcije, likovni program i scenske perfomance - održat će se bogat program koji tematizira odnos čovjeka i okoliša. Izdvajamo predavanje američke društveno angažirane autorice, Naomi Wolf.
Vijest • 25.08.2009.

Nova besplatna knjiga: poezija Tomice Bajsića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: zbirku pjesama “Pjesme Svjetlosti i Sjene” Tomice Bajsića. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” (www.elektronickeknjige.com) dostupno 103 naslova.
Najava • 25.08.2009.

Gernsback : čovjek koji nam je podario čudesne priče

U četvrtak, 27. kolovoza 2009, u 19 sati, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na predavanje 'Hugo Gernsback – čovjek koji nam je podario čudesne priče', povodom 125. godišnjice rođenja čovjeka kojeg uz Julesa Verna i H. G. Wellsa zovu „ocem znanstvene fantastike“. Predavanje će održati član SFere Marko Fančović. Voditeljica tribine je Mihaela Marija Perković.
Vijest • 25.08.2009.

Cecelia Ahern predstavlja knjigu u Zagrebu

Cecelia Ahern, autorica bestselera "P.S. volim te", prema kojem je snimljen  istoimeni film, "Na kraju duge" i "Da me barem možeš vidjeti", od 1. do 3. rujna 2009. u Zagrebu će predstaviti svoj novi roman "Hvala ti na uspomenama", u izdanju Profila. Potpisivanje knjige i susret s autoricom održat će se u srijedu, 2. rujna u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, u 19.30 sati. 
Najava • 16.07.2009.

Krvatski pisci u Kini

Najava • 14.07.2009.

Predstavljanje knjige Roberta Valdeca 'Deadline'

Predstavljanje knjige Roberta Valdeca "Deadline" održat će se u utorak, 14. srpnja 2009., od 21 h do dugo u noć, u Night clubu Petica u Zagrebu, Jarunska 5. Sudjeluju: Robert Valdec, Darija Aslamova, Davor Dretar Drele, Kruno Lokotar… Očekuje vas: glazba, ugodna i uživo – Michel Bartolić (sax) i film, "Bagdad u 21 dan" - dobar i neugodan.
Najava • 12.07.2009.

Talk show Kava i kolači : Kruno Čudina

U sve laganijem tempu događanja na domaćoj nam knjiškoj sceni, neposredno prije nego li se svi polako smjestimo nešto južnije, u nedjelju 12. srpnja 2009., u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se talk show Kava i kolači. Pod redateljskom palicom dobrog domaćina Ivice Prtenjače, gostuje pjesnik i prozaik Kruno Čudina.
Najava • 08.07.2009.

Čitanja poezije u parku dvorca Lužnica : Enes Kišević

Enes Kišević gost je posebnog programa koji organizira Gradska knjižnica Ante Kovačića iz Zaprešića - čitanja poezije u romantičnom ambijentu parka dvorca Lužnica u Lužnici pored Zaprešića. Čitanje poezije u jednom od najslikovitijih dvoraca Hrvatskog zagorja koji krasi bogati engleski perivoj, održat će se u srijedu, 8. srpnja 2009. s početkom u 10 sati.